ΣΠΑΡΤΗ. Την Τρίτη 31/5 ολοκληρώθηκε η δράση του Κέντρου Κοινότητας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, στα Νηπιαγωγεία του Δήμου με θέμα: «Χέρια Καθαρά».

Η ενημερωτική δράση ξεκίνησε στις 13/4 και υλοποιήθηκε σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Σπάρτης, καθώς επίσης και στο Νηπιαγωγείο Ελαφονήσου.

  • Μάθημα

Όπως αναφέρθηκε, το προσωπικό του Δήμου «…μέσα από παιχνίδι και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες, έμαθε στους μαθητές την ανάγκη τα χεράκια να είναι καθαρά και φροντισμένα καθώς επίσης ότι το πλύσιμο των χεριών είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας από τις ιώσεις».

Μάλιστα, θέλοντας να τονίσει την έννοια της δράσης Χέρια Καθαρά, το Κέντρο Κοινότητας, παρείχε στους μαθητές ατομικά πακέτα με αντισηπτικά μαντηλάκια, ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και ένα παραμύθι με θέμα τα καθαρά χεράκια.

Επίσης δόθηκαν χυμοί σε ατομική συσκευασία σε όλα τα παιδάκια.

Ζαχαράκη

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Τουρισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Ζαχαράκη –Αναστασοπούλου αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας, αλλά και το Νηπιαγωγείο Ελαφονήσου για τη φιλοξενία και τη συνεργασία τους. Βλέποντας τα χαμόγελα των παιδιών, πιστεύω πως η προσπάθειά μας αυτή είχε πραγματικά απήχηση και οι μικροί μας φίλοι έμαθαν πως έχουν τη λύση κυριολεκτικά στα χέρια τους!!!»

Γατί «Χέρια Καθαρά»;

«Τα καθαρά χέρια αποτελούν ασπίδα προστασίας από τα νοσήματα και τους ιούς. Ειδικά τα παιδιά που βάζουν συνέχεια τα χέρια στο στόμα, λόγω της περιέργειάς τους να πιάνουν τα πάντα, θα πρέπει από μικρή ηλικία να μάθουν να έχουν χέρια καθαρά.

Αφού μάθαμε την αξία της υγιεινής των χεριών στα δύσκολα, πρέπει να γίνει η καθημερινή ρουτίνα μας για πάντα!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις