ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συνέχεια στο πολυσυζητημένο σίριαλ των τελευταίων ημερών που αφορά τον οδικό άξονα «Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη», έδωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, με αφορμή και με κάποιο έγγραφο που είδε τελευταία το φως της δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα, αν και πρόθεση του Δήμου Καλαμάτας είναι η παραλιακή χάραξη του δρόμου, υπάρχει διαλλακτικότητα ως προς αυτό αφού «δεν είχαμε πει ποτέ ή παραλιακή χάραξη ή τίποτα» όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του κ. Βασιλόπουλου:

«Εμείς, κατά πρώτον, είχαμε εκφραστεί συγκεκριμένα για το εν λόγω ζήτημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις συνεντεύξεις που έχουμε δώσει. Είχαμε πει, λοιπόν, ότι η καλύτερη λύση ήταν η παραλιακή χάραξη. Διότι αυτό θα έδινε στην περιοχή μας την αναπτυξιακή προοπτική που όλοι προσδοκούμε. Παρόλα αυτά δεν είχαμε πει ποτέ ότι “ή παραλιακή χάραξη ή τίποτα”, γιατί ένας δρόμος χρειάζεται στην περιοχή μας. Η πολιτεία αποφάσισε να γίνει αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου. Εμείς προφανώς δεν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο έγγραφο, το μάθαμε τώρα που ανακοινώθηκε. Όμως δεν λέμε “ή παραλιακή ή τίποτα”. Έχουν δρομολογηθεί οι καταστάσεις και περιμένουμε τις εξελίξεις».

Να υπενθυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο έργο είχε κάνει ειδική μνεία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψη του στην Καλαμάτα για το Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ τις προηγούμενες ημέρες. Επισήμανε μάλιστα, ότι η κατασκευή του εν λόγω οδικού άξονα θα ξεκινήσει εντός του έτους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις