ΣΚΑΛΑ. Διάχυτη είναι η αίσθηση πως το ιδιοκτησιακό ζήτημα στην περιοχή Βαλτακίου του Δήμου Ευρώτα έχει μπει σε ράγες επίλυσης και ύστερα από 30 χρόνια στασιμότητας, κάτι θετικό τεκταίνεται για τους ιδιοκτήτες στο Βαλτάκι.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης είχε μάλιστα ιδιαίτερη ενημέρωση τόσο για το ιδιοκτησιακό ζήτημα του Βαλτακίου, όσο και για το αντίστοιχο του Λαγίου και της Αφανιάς – Κρεβατά.

Το υπουργείο Πολιτισμού και η Λίνα Μενδώνη προσωπικά έχουν πλήρη εικόνα επί του θέματος, όπως άλλωστε και ο Γιώργος Διδασκάλου, γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Στις 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον γενικό γραμματέα στο Βαλτάκι, όπου και εξέφρασε τη θέλησή του να προχωρήσει η υπηρεσία σε τομές για να εξεταστεί το εύρος ανάπτυξης αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή.

Ύστερα και από την ισχυρή θέληση της ηγεσίας του υπουργείου να γίνουν οι τομές, εκκρεμεί επίσημο αίτημα από το Δήμο Ευρώτα προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, όπου και προτείνεται η ανάληψη του κόστους των τομών από τον Δήμο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις