ΣΚΑΛΑ. Ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος με δήλωσή του ευχαριστεί κάθε εμπλεκόμενο στην πυρκαγιά της Αφανιάς αλλά εφιστά την προσοχή γιατί έρχεται καύσωνας τις επόμενες ημέρες

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου χθες, νωρίς το μεσημέρι περί τις 12:20, οι Υπηρεσίες του Δήμου Ευρώτα ενημερώθηκαν για την εκδήλωση πυρκαγιάς στη θέση Αφανιά της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας.

Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος και οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Δημήτριος Φιφλής και Νικόλαος Γεωργοστάθης, ενώ εξίσου άμεση υπήρξε η κινητοποίηση τόσο των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου, όσο και τον Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λακωνίας.

Ειδικότερα, στην περιοχή του συμβάντος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή το προσωπικό του Εθελοντικού Σταθμού Μυρτιάς με δύο οχήματα και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα, ενώ εξίσου άμεση ήταν και η κινητοποίηση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κροκεών και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γυθείου, Σπάρτης και Μολάων. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν, επίσης, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο, με συνέπεια μέσα σε περίπου δύο ώρες να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Αναφερόμενος στο περιστατικό και την άμεση αντίδραση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και Υπηρεσιών, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, κ. Κωνσταντίνο Γραφάκο, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο συμβάν, καθώς και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας, κ. Αλέξανδρο Μαυραγάνη, για την άμεση κινητοποίηση στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Επίσης, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και στην Αστυνομία και το τοπικό κλιμάκιο της ΔΕΗ για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Ιδιαίτερη μνεία, όμως, οφείλω να κάνω στο προσωπικό του Εθελοντικού Σταθμού Μυρτιάς και του Εθελοντικού Κλιμακίου Κροκεών, οι οποίοι βρίσκονταν, επίσης, από την πρώτη στιγμή στην περιοχή και με τον ζήλο τους βοήθησαν καίρια ώστε η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο. Σε όλους τους εθελοντές αξίζουν συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν, το πνεύμα συνεργασίας και την 24ωρη επαγρύπνησή τους, προκειμένου όλοι οι δημότες να νιώθουν ασφαλείς.

Θα ήθελα, τέλος, να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους δημότες να είναι σε επιφυλακή, καθώς θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες το κύμα υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων στην περιοχή μας. Ας είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση και ας αποφύγουμε κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις