ΜΟΛΑΟΙ. Έχοντας στόχο την υλοποίηση παρεμβάσεων «με σεβασμό στις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας» και με απώτερο σκοπό «την βελτίωση της προσβασιμότητας κατοίκων και επισκεπτών και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος», ο Δήμος Μονεμβασιάς έχει ξεκινήσει την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

  • Σε ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση

Στο στάδιο αυτό τίθεται σε ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση το πρωταρχικό Όραμα για την κινητικότητα στο Δήμο Μονεμβασιάς, το οποίο εξειδικεύεται σε Προτεραιότητες για τον Δήμο.

  • Δείκτες

Όπως αναφέρθηκε, «Για κάθε προτεραιότητα διαμορφώνονται δείκτες, οι οποίοι στη συνέχεια θα συνδεθούν με μετρήσιμους στόχους, ώστε στην τελική έκδοση του ΣΒΑΚ να περιγραφεί ποσοτικά το επιθυμητό μέλλον της κινητικότητας στον Δήμο Μονεμβασιάς».

Η διαμόρφωση του οράματος και των προτεραιοτήτων προέκυψαν έπειτα από την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και τις απόψεις των κατοίκων και των φορέων, μέσα από τη συμμετοχή τους στην 1η θεματική διαβούλευση.

  • Θα ληφθούν υπόψη;

Τα αποτελέσματα της 2ης διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του Οριστικού Οράματος και στη διαμόρφωση των σεναρίων κινητικότητας για βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

  • Ως την Τρίτη 23/8

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 23/8 ​​ και μπορείτε να συμμετέχετε μέσω του συνδέσμου,

https://forms.gle/NVaMjj32cu5qBWo5A

  • Ξεχωριστή ιστοσελίδα για το ΣΒΑΚ

Επιπλέον, ο Δήμος Μονεμβασίας έχει δημιουργήσει ξεχωριστή ιστοσελίδα για το ΣΒΑΚ, «…όπου θα αναρτάται όλο το απαραίτητο υλικό για την κατάρτιση του Σχεδίου» και στην οποία μπορούν οι δημότες να υποβάλουν οποιαδήποτε στιγμή απόψεις και σχόλια:

http://monemvasia.sbak.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις