ΒΡΟΝΤΑΜΑΣ. Με τη συμπλήρωση, εφέτος, (15/9), 197 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των 400 Βρονταμιτών στο Παλαιομονάστηρο, φαίνεται να πλησιάζει και μια δικαίωση στο ομόθυμο αίτημα για επίσημη αναγνώριση της θυσίας τους αυτής:

Είναι γνωστό το αίτημα που παλαιόθεν έχει θέσει ο Δήμος Ευρώτα και ο Δήμος Βέρδος, δηλ. την καθιέρωση της 15ης Σεπτεμβρίου, ημέρας του Ολοκαυτώματος στο Παλαιομονάστηρο, του Βρονταμά, «..ως επίσημης αργίας στον Δήμο».

  • Καταρτίζεται το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τη διαδικασία κατάρτισης Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, «…σύμφωνα με τη νομοθεσία και διαδικασία που ίσχυε τα τελευταία χρόνια, …, ώστε αυτό να ολοκληρωθεί άμεσα».

  • Η επίσημη γραφειοκρατία, ως έχει:

Οι ίδιες πληροφορίες, επισημαίνουν, πως, «…ο πάπυρος είναι έτοιμος για υπογραφή από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, Βορίδη και Σταϊκούρα», ενώ στη συνέχεια, «.. με κάποια άλλα έγγραφα, αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών», θα σταλεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

Στο Παλαιοµονάστηρο, σπηλαιώδη ναό αφιερωμένο στη Θεοτόκο, στον Άγιο Νικόλαο και στο μεγαλομάρτυρα Νικήτα, βρήκαν καταφύγιο 400 Βρονταμίτες, για πολλές μέρες.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1825, τα στρατεύματα του Ιμπραήμ Πασά τούς έκαψαν ζωντανούς, σε αυτόν τον τόπο του μαρτυρίου…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις