ΣΠΑΡΤΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr πολίτες από τη Σπάρτη, μεταξύ των οποίων, ένας άριστος γνώστης των μελετών - έργων στη Σπάρτη, ένας οικονομολόγος - λογιστής κι ένας ιδιοκτήτης ΜΜΕ, κατήγγειλαν, μαζί με άλλους 100, τη μελέτη και τη διαχείριση του έργου ανάπλασης στο κέντρο της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στις αρμόδιες υπουργικές κι ελεγκτικές αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι καταγγελίες και οι επισημάνσεις φαίνεται να κινητοποίησαν τις αρχές κι εκφράζονται εκτιμήσεις ότι το έργο δεν θα προχωρήσει. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο έργο να καταλήξει στις αίθουσες των Δικαστηρίων σε μια αντιδικία πολιτών - Δήμου.

Ταυτόχρονα όλα δείχνουν ότι ο εργολάβος δεν έχει σκοπό να ξεκινήσει το έργο έχοντας εγκαταστήσει ένα υποτυπώδες εργοτάξιο στην Παλαιολόγου ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανάδοχος του έργου αξιώνει προκαταβολή για την οποία δεν έχουν κατατεθεί τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και υπάρχουν και σοβαρές επιφυλάξεις από πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι ένα ακόμα έργο (Ξενία, Open Mall, Ροτόντες) αυτό της ανάπλασης της Παλαιολόγου, δεν θα προχωρήσει αφήνοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης εκτεθειμένο και την πόλη στάσιμη.

Όπως συχνά αναφέρουμε στο notospress είναι μεγάλες οι ευθύνες των ανθρώπων που διαχειρίζονται το παρόν και το μέλλον της πόλης και ακόμα και αν δεν υπάρχει δόλος ή αν αυτή η στασιμότητα οφείλεται σε αδυναμία ή ανεπάρκεια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ευθύνη. Μάλιστα αν οι ευθύνες καταλογιστούν είναι βέβαιον ότι, στα δικαστήρια μεν θα χρειαστεί χρόνος και ανάλυση για να τις κατανοήσουν όλοι αλλά, οι πολιτικές ευθύνες θα καταλογιστούν άμεσα και αυτόματα, όταν μάλιστα βρισκόμαστε σε προεκλογικό 9μηνο με όλα σχεδόν τα μικρά και μεγάλα έργα στη Σπάρτη να καρκινοβατούν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις