ΣΠΑΡΤΗ. Σήμερα Δευτέρα στις 18:00 θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης με θέμα τη λήψη απόφασης για την απευθείας μίσθωση αεροδρομίου (θέμα εξ αναβολής). Όμως δεν υπήρξε απαρτία και έτσι δεν έγινε η συνεδρίαση.

Όπως έχει γίνει γνωστό στους αυτοδιοικητικούς κύκλους ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας αναζητά εναγωνίως την παρουσία των δημοτικών συμβούλων για την υποστήριξη της προσπάθειας αυτής. Χρειάζεται 22 - από τις 41 - θετικές ψήφους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι κάθε καθυστέρηση «μας απομακρύνει από το στόχο της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου! Η «αποκρατικοποίηση» όπως λέει της Καλαμάτας, με ρήτρα μη λειτουργίας άλλου αεροδρομίου σε ακτίνα 100 χλμ. αναμένεται!»

Αν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη, τότε θα χρειαστεί νέος γύρος αρχαιολογικών, δασικών, περιβαλλοντικών, χωροταξικών, κλπ. αιτήσεων για εγκρίσεις για να αρχίσουν οι διάφορες εργασίες βελτίωσης των υποδομών. Εφόσον αυτές ολοκληρωθούν, τότε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας θα διενεργήσουν νέους ελέγχους επί ελέγχων για να διαπιστώσουν το κατά πόσο το Αεροδρόμιο πληροί πλέον τις προδιαγραφές για να καταστεί ενεργό!

Υπάρχει όμως και η άποψη που θέλει όλη αυτή την δαπάνη να γίνεται για λόγους που δεν συνδέονται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική. Κάποιοι εκτιμούν ότι όλη η προσπάθεια γίνεται για την δημιουργία ενός «γκαράζ» για το αεροδρόμιο Καλαμάτας αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι δεν είναι συγκεκριμένοι και τεκμηριωμένοι οι ισχυρισμοί για την λειτουργία και ανάπτυξη του αεροδρομίου προς όφελός της ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης.

Σήμερα αποδείχθηκε ότι η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ή νοσεί με covid και γρίπη, ή μάλλον δεν θεωρεί σημαντικό το θέμα ή τελικά δεν πείθεται από τον Δήμαρχο Πέτρο Δούκα για το επείγον του πράγματος.

Σχολιάζουν δημότες «Δυστυχώς κάτι πάλι δεν κάνουμε καλά στον δήμο Σπάρτης, όπως και με άλλα κρίσιμα θέματα… θα περιμένουμε την επόμενη συνεδρίαση που λογικά θα πρέπει να είναι την άλλη Δευτέρα…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις