ΛΑΚΩΝΙΑ. Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν στην Λακωνία αυτοψίες σε ελαιώνες καθώς και σε ελαιουργεία, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει το γλοιοσπόριο στην παραγωγή.

Τις αυτοψίες πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, συνεπικουρούμενο από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και από γεωπόνους της Π.Ε. Λακωνίας.

Σκοπός των δειγματοληπτικών αυτοψιών ήταν να αποτυπωθεί το μέγεθος της προσβολής που έχει υπάρξει ανά περιοχή και για τον λόγο αυτό οι δειγματοληπτικές αυτοψίες έγιναν σε ελαιώνες όλου του νομού.

Τα κλιμάκια στελέχωναν ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος Τρίπολης του ΕΛΓΑ Γιάννης Ασσιούρας, η προϊσταμένη του Τμήματος Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων του Οργανισμού στην Τρίπολη Έφη Θεοδωροπούλου, η επόπτης Λακωνίας του ΕΛΓΑ Μελίνα Βασιλοπούλου, καθώς και ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ Λακωνίας Γιάννης Ράλλης.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου κοντά στα κλιμάκια των αυτοψιών βρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης και Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, καθώς και ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις