ΣΚΑΛΑ. Όλα τα έμβια όντα αναστατώθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο Ευρώτα τα χαράματα της προηγούμενης Πέμπτης (26/1), αρχικά στην περιοχή των Κροκεών.

Προϊόντος του χρόνου τα φαινόμενα εντάθηκαν σε όλη την επικράτεια του Δήμου με τη στάθμη τού ποταμού Ευρώτα να ανεβαίνει απειλητικά και εκτάσεις να πλημμυρίζουν επικίνδυνα!

Δηλαδή, ο ποταμός Ευρώτας έφτασε στα όρια της παροχετευτικής του ικανότητας στο ύψος της παλαιάς μεταλλικής γέφυρας της Σκάλας και υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα στην εθνική οδό μεταξύ Σκάλας και Βλαχιώτη!

Πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός των άλλων, συνέδραμαν στη γενικότερη προσπάθεια σε καίρια σημεία του Δήμου και με τη συνδρομή τους απαντήθηκαν ύδατα, εξομαλύνοντας την κατάσταση, σύμφωνα και με τις περιγραφές.

Έτσι, ομάδα από το κλιμάκιο Κροκεών απέμπλεξε δύο άλογα που είχαν παγιδευτεί ίσως και αποπροσανατολιστεί στη… λίμνη που δημιουργήθηκε στη Σκάλα οδηγώντας τα επί ασφαλούς εδάφους.

Για την Ιστορία, ο Δήμος Ευρώτα κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας που θα ισχύει μέχρι και τις 26 Ιουλίου 2023.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις