ΣΚΑΛΑ. «Απαιτούμε να γίνει άμεση καταγραφή και να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% όλες οι ζημιές», τονίζει ο Γιώργος Κυλάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ευρώτα, αναφερόμενος στις καταστροφές που προξένησαν, για άλλη μια φορά, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στον Δήμο Ευρώτα.

Ο Γ. Κυλάκος κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες της Δημοτικής, Περιφερικής Αρχής και Κυβερνήσεων, για τις καταστροφές που έχει υποστεί ο Δήμος μας». Επιπλέον χαρακτηρίζει, «υποκριτική» τη στάση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί «…πριν λίγο καιρό ψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, που είχε μηδέν κονδύλια για αντιπλημμυρικά…»:

Η ανακοίνωση της Λα.Συ

«Για ακόμη μία φορά βλέπουμε το ίδιο έργο, λαϊκές περιουσίες, καλλιέργειες και υποδομές στον Δήμο Ευρώτα να παθαίνουν ζημιές από βροχοπτώσεις. Επιβεβαιώνεται αυτό που φωνάζουμε κάθε χρόνο στην ψήφιση του προϋπολογισμού, για την ανάγκη να γίνουν έργα πρόληψης και να φτιαχτούν υποδομές που θα αποτρέπουν τέτοιου είδους καταστροφές.

Τη βροχή και την περιμέναμε και την θέλουμε για τις καλλιέργειες, για τον εμποτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, για να μην έχουμε πρόβλημα το καλοκαίρι.

Τι πραγματικά συνέβη; Γιατί κάθε χρόνο ο δήμος μας αντιμετωπίζει πλημμυρικά φαινόμενα; Φταίει η μοίρα μας; Το κακό μας ριζικό; Δεν υπάρχει η επιστήμη και η τεχνολογία; Δεν υπάρχουν τα λεφτά; Γιατί δεν επιλέγονται τα αντιπλημμυρικά , αντιπυρικά, αντισεισμικά έργα που είναι ζωτικής σημασίας για τον δήμο μας; Είναι ανίκανοι αυτοί που διοικούν τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση;

Η πραγματική αιτία που τέτοια έργα δεν είναι επιλέξιμα είναι γιατί όλα λειτουργούν με τη λογική κόστους- οφέλους μια λογική που κρίνει το τι θα φτιάχνεται και τι όχι. Συνειδητά επιλέγουν να κατευθύνουν τα χρήματα που υπάρχουν, σε τομείς που εξυπηρετούν εργολάβους, το μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους και όχι για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του λαού. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για την περιοχή μας πως για την ΤΕΡΝΑ βρέθηκε χώρος, χρήμα, φτιάχτηκε το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για να κάνει τις κερδοφόρες για αυτήν αλλά επιβλαβείς μπίζνες για την τσέπη μας και την περιοχή μας.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της Δημοτικής, Περιφερικής Αρχής και κυβερνήσεων, για τις καταστροφές που έχει υποστεί ο Δήμος μας, σε υποδομές, αγροτικό κεφάλαιο και νοικοκυριά. Καταγγέλλουμε και την αναλγησία των υπεύθυνων για τα σχολεία, που παρόλο που ήξεραν για την κακοκαιρία δεν έδωσαν εντολή από χτες για το κλείσιμο των σχολείων, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν και να κινδυνέψουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Είναι υποκριτική η στάση της αντιπολίτευσης γιατί πριν λίγο καιρό ψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, που είχε μηδέν κονδύλια για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα. Ούτε λόγος για εξοπλισμό του Δήμου με μηχανήματα, στελέχωση με νέες προσλήψεις των αντίστοιχων υπηρεσιών με το απαιτούμενο προσωπικό.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να προβληματιστούν, να βγάλουν συμπεράσματα και να δείξουν την αλληλεγγύη τους όπου χρειάζεται.

  • Απαιτούμε να γίνει άμεση καταγραφή και να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% όλες οι ζημιές.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις