ΚΑΛΑΜΑΤΑ. «Θα υπάρχει πάντα το αποτύπωμά του στο λιμάνι Καλαμάτας» δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος σχετικά με την αποχώρησή του κ. Μιχάλη Αντωνόπουλου από την «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών».

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος παραιτήθηκε από πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας καθώς και από αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Η συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας ξεκίνησε από τον Μάιο του 2021, αρχικά ως πρόεδρος στη «ΔΙΟΚΛΗΣ ΑΕ» και μέχρι πρότινος ως πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και αντιπρόεδρος στην ΔΕΥΑΚ. Μεταξύ των έργων κατά τη θητεία του κ. Αντωνόπουλου συγκαταλέγεται η μελέτη για το φράγμα στην Αρτεμισία, το υδατοδρόμιο, το πάρκο λιμενικού κ.ά.

Η ολοκλήρωση ενός κύκλου εργασιών

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του notospress με τον κ. Αντωνόπουλο, επιβεβαιώθηκε ότι η παραίτηση έγινε σε καλό κλίμα, χωρίς να διατρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι για την αποχώρησή του πέρα από το ότι το έργο για το οποίο είχε κληθεί να αναλάβει, έφτασε στο τέλος του, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο εργασιών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καλαμάτας, ο κ. Αντωνόπουλος «θεώρησε ότι ο κύκλος προσφοράς του είχε κλείσει», ενώ ο ίδιος «είναι βέβαιος ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί στο μέλλον».

Από τη στιγμή που έκλεισε ο κύκλος των εργασιών, δεν έγινε καμία προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για ανανέωση της συνεργασίας, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι είχε συμβεί κάτι αρνητικό. Ο κ. Αντωνόπουλος θεώρησε ότι υπήρχε ένα ταβάνι και δεν διέτρεχε λόγος να το ξεπεράσει. Δεν θεωρούσε ότι χρειαζόταν για κάτι περαιτέρω, στην προκειμένη περίπτωση, έχοντας εξασφαλίσει τις διεργασίες που έπρεπε να δρομολογηθούν.

Όπως υποστήριξε ο κ. Αντωνόπουλος «πιο σημαντικό είναι να ολοκληρώνεις τις υπηρεσίες σου, να προσφέρεις το έργο και τις υπηρεσίες σου για το κοινό καλό. Όταν αυτό έχει εκπληρωθεί δεν διατρέχει κανένας λόγος να συνεχίσει κανείς ένα έργο που έχει «πιάσει ταβάνι». Ερωτηθείς για το πολιτικό κόστος της απόφασής του, εκείνος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κόστος» για τον ίδιο από τη στιγμή που ως Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να επηρεάσει μια τέτοια απόφαση τη θέση του.

«Τι μέλλει γενέσθαι» για τον Μιχάλη Αντωνόπουλο;

Στην παρούσα φάση δεν θα ήθελε να ασχοληθεί με κανέναν από τους σχηματισμούς που έχουν διαμορφωθεί για τις επικείμενες εκλογές, καθώς «δεν αποτελούν πρόσφορο έδαφος για μια ικανοποιητική συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τηλεφωνική συνομιλία.

Προς το παρόν φαίνεται να μένει εκτός σχηματισμού ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, εκτός κι αν προκύψει κάποια πρόταση συνεργασίας με ενδιαφέρον που θα καλύπτει τις ανάγκες του κοινού, και θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να διαμορφωθεί μια συνεργασία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις