ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. «Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του σήμερα, χτίζοντας το μέλλον που θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας»..

Αυτό είναι το σλόγκαν που χρησιμοποιεί ο γνωστός γιατρός της Μεσσηνίας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη. Ο αγαπητός για πολλούς γιατρός συστρατεύτηκε με την «Νέα Πελοπόννησο» για μια πιο «Ισχυρή και Ανθρώπινη Πελοπόννησο». Πρόκειται για ένα δυνατό χαρτί που αξιοποιείται για να στηρίξει την προεκλογική καμπάνια του κ. Τατούλη και ενδεχομένως να ταράξει τα νερά της πολιτικής έτσι όπως τη γνωρίζουμε. Το προφίλ του επικοινωνιακού γιατρού είναι άψογα δουλεμένο καθώς έχει χτίσει μια καθαρή ταυτότητα και μια επικοινωνιακή στρατηγική που πολλοί από τον χώρο της πολίτικής θα ζήλευαν να έχουν. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με «πλούσια κοινωνική, πολιτική και αυτοδιοικητική δράση», που χαρακτηρίζεται ως «αυτοδημιούργητος επιστήμονας και ανθρωπιστής λειτουργός», ένας ιδιαίτερα «ενεργός πολίτης της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου».

Τι σημαίνει η επιλογή του Γιαννόπουλου για την Περιφέρεια;

Η προσχώρηση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου στο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία κι έχει αξιώσει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον. Κι αυτό διότι ο κ. Γιαννόπουλος είχε υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν αντιδήμαρχος στην Καλαμάτα με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα. Μολονότι ήταν η πρώτη φορά που διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών στον Α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης έλαβε αρκετές ψήφους, αποδεικνύοντας ότι πράγματι αποτελεί δυνατό χαρτί για την Περιφέρεια.

Ιδιαίτερη σημασία εμφανίζει το γεγονός ότι λίγο μετά την ανακοίνωση της συστράτευσής του με τον συνδυασμό Τατούλη, ο κ. Γιαννόπουλος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε τις πολιτικές του προθέσεις, ρίχνοντας έμμεσα καρφιά προς την κατεύθυνση Νίκα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα Αντιπλημμυρικά έργα, ασκώντας έμμεσα κριτική στις επιλογές Νίκα απέναντι σε ένα αρκετά σημαντικό ζήτημα για την Καλαμάτα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τις πρακτικές του νυν Περιφερειάρχη.

Για τον Πέτρο Τατούλη η συστράτευση με τον κ. Γιαννόπουλο «δυναμώνει την προοπτική της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου να ξαναβγεί στο δρόμο της ασφάλειας, της ευημερίας, και της ανάπτυξης».

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος;

Ιατρός, χειρουργός, επιμελητής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, εκπρόσωπος ΝΟΔΕ για ιατρικά θέματα, και Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμάτας. Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Ιουλίου 1972, και σήμερα είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου “TOR-VERGATA” της Ρώμης, και στη συνέχεια έγινε μεταπτυχιακός διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης και υποψήφιος διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε το 1999 στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας, απέκτησε ειδικότητα στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας στη Β’ Χειρουργική Κλινική, συνέχισε την ειδικότητά του και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών και πραγματοποίησε την Άσκηση του στη Μονάδα Μαστού της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής, στην Χειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – Τραύματος της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής, στην Ουρολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Α., στην Ω.Ρ.Λ. Κλινική του Π.Γ.Ν.Α. Εργάστηκε σαν Ιατρός στη Μ.Ε.Θ. της Ιδιωτικής Κλινικής «Μητέρα» και έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής το 2008. Διορίστηκε στο Γ.Ν. Καλαμάτας με το βαθμό του Επικουρικού Χειρουργού στην Α’ Χειρουργική Κλινική το 2009, ενώ ένα χρόνο μετά διορίστηκε στο Γ.Ν. Καλαμάτας ως Επικουρικός Χειρουργός στην Α’ Χειρουργική Κλινική και Μ.Ε.Θ. Τελικά, το 2011 πραγματοποιήθηκε ο διορισμός του με βαθμό Χειρουργού Επιμελητή Β’.

Παράλληλα, είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Καλαμάτας, τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος, μέλος της European Association for Endoscopic Surgery, τακτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, καθώς και μέλος του International College of Surgeons. Η συμμετοχή του σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα-σεμινάρια είναι μεγάλη, όπως και η συμμετοχή του στη διοργάνωση Ημερίδων-Συνεδρίων. Από το 2001 ξεκίνησε και η διδακτική του εμπειρία στο 1ο Τ.Ε.Ε. Καλαμάτας, συνεχίστηκε στο 3ο Τ.Ε.Ε. Καλαμάτας, και το 2009 δίδαξε στη Νοσηλευτική Σχολή του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Την ίδια χρονιά δίδαξε και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο παράρτημα Καλαμάτας, ενώ από το 2010 μέχρι το 2012 ανέλαβε τη διδασκαλία Ανατομίας και Φυσιολογίας στη Νοσηλευτική Σχολή του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Όσον αφορά την ερευνητική του δράση, αυτή περιλαμβάνει αναρίθμητες δημοσιεύσεις και εργασίες, όπως και βραβεύσεις.

Πέρα από την επαγγελματική του πορεία μέχρι τώρα, αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ασχολείται με την ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης -είναι και κάτοχος διπλώματος-, που είναι ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το προφίλ του να ανανεώνεται συνεχώς και την προσωπική του ιστοσελίδα να εμπλουτίζεται από δικά του κείμενα, αποπνέοντας μια αίσθηση ανανέωσης και ενισχύοντας το επικοινωνιακό γόητρο του πολιτικού.

Μια σύγχρονη πολιτική φυσιογνωμία

Η προσέγγιση του κ. Γιαννόπουλου παρουσιάζει ενδιαφέρον και αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την πορεία του, όχι μόνο για την ενεργή παρουσία του και την επαφή του με τη σύγχρονη πραγματικότητα - σε αντίθεση με αρκετά πολιτικά πρόσωπα της επικαιρότητας - αλλά διότι μέσω της ιδιότητάς του μπορεί να αποτελέσει πρότυπο τόσο για την συμμετοχή του στα κοινά όσο και για την άνευ «χρωματικών διαφορών» οπτική του στην ενασχόλησή του με την πολιτική του τόπου του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις