ΣΠΑΡΤΗ. « Ένα χρόνο με ανοιχτά λουκέτα», (!), θα γιορτάσουν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, (10:00 - 18:00), στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σπάρτης, στην Αγία Κυριακή!

Καλεσμένοι στην όμορφη γιορτή είναι όλοι οι συνδημότες αλλά και όλοι οι φιλόζωοι του τόπου μας.

Ένα χρόνο από τη μέρα που «…το Save A Greek Stray έσπασε τα λουκέτα και μετά το Zero Stray Pawject “ήρθε για να μας συνδράμει ώστε να φτάσουμε στη διάσωση εκατοντάδων πλασμάτων”».

  • Τα κολαστήρια της Σπάρτης έναν χρόνο μετά!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η Σταματίνα Σταματάκου, Director τής Zero Stray Academy, «…σας προκαλούμε για να δείτε πώς φτιάξαμε τα κολαστήρια της Σπάρτης έναν χρόνο μετά από τη μέρα που άνοιξαν τα λουκέτα. Να γνωρίσετε τα υπέροχα σκυλιά μας και να μάθετε τι πραγματικά σημαίνει και τι συμβαίνει σε ένα καταφύγιο.

Κυριακή μετά τις 10 το πρωί θα μας βρείτε στο καταφυγίων ζώων Σπάρτης στην Αγία Κυριακή. Είναι μια μέρα γιορτής για εμάς και μια μέρα που καλούμε όλους εσάς γιατί το καταφύγιο της Σπάρτης δεν είναι πια η ντροπή της πόλης, εν αντιθέσει θέλουμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να γίνει το στολίδι της αφήνοντας πίσω τις εγκληματικές πρακτικές των προηγούμενων δημοτικών αρχών».

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση του Smart Paws-Save A Stray - Strays Sparta Greece-SSG:

«…Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, σας περιμένουμε στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σπάρτης στην Αγία Κυριακή για να γιορτάσουμε 1 χρόνο με ανοιχτά λουκέτα. 1 χρόνο από τη μέρα που το Save A Greek Stray έσπασε τα λουκέτα και μετά το Zero Stray Pawject ήρθε για να μας συνδράμει ώστε να φτάσουμε στη διάσωση εκατοντάδων πλασμάτων.

Τα σκυλιά της Σπάρτης για πολλά χρόνια ζούσαν στην κόλαση, έμπαιναν στα κυνοκομεία του δήμου και δεν έβγαιναν από εκεί σχεδόν ποτέ. Με τη συνδρομή φιλοζωικών σωματείων και εθελοντών από όλη την χώρα, του πρωθυπουργικού γραφείου και όλων όσων ανέλαβαν υπεύθυνα ένα σπαρτιατάκι καταφέραμε να φτάσουμε στην υιοθεσία περισσότερων από 500 ζώων τόσο από τα άλλοτε κολαστήρια όσο και από τους δρόμους της περιοχής μας αλλά και στην αξιοπρεπή πλέον διαβίωση 143 σκυλιών εντός του καταφυγίου της Αγίας Κυριακής.

  • Κανένα ζώο δεν ζει αλυσοδεμένο σε κάδο σκουπιδιών, κανένα ζώο δε ζει μέσα στα κόπρανά του, κανένα ζώο δε μένει νηστικό, κανένα ζώο δε μένει άρρωστο, κανένα ζώο δε μένει αβοήθητο, τουλάχιστον εν γνώσει μας.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σε μια μέρα γιορτής αλλά και υπενθύμισης γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε την κόλαση που έφτιαξαν κάποιοι γι’ αυτά τα ζώα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι ο Δήμος Σπάρτης τόσο με την προηγούμενη δημοτική αρχή όσο και με την επόμενη επέμενε να τα κρατά φυλακισμένα σε φρικτές συνθήκες και να μη μας επιτρέπει ούτε να τα βοηθήσουμε.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πρακτικές ακραίας συγκάλυψης που ζήσουμε για χρόνια και οδήγησαν στις ντροπιαστικές εικόνες τον Φεβρουάριο του 2022 έχουν μείνει για πάντα στο παρελθόν και ο Δήμος μας έχει αλλάξει οριστικά σελίδα.

  • Σας ζητάμε να έρθετε και να δώσετε ένα χάδι στα σκυλιά μας, στα σκυλιά αυτά που έζησαν την κόλαση και παραμένουν στον τόπο μαρτυρίας τους αλλά τουλάχιστον με εμάς πια που προσπαθούμε όσο περισσότερο μπορούμε για το καλύτερο. Τους το χρωστάμε.

143 σπαρτιατάκια σας περιμένουν για να τα αγαπήσετε και τα βοηθήσετε. Στο χώρο του καταφυγίου θα πραγματοποιηθεί bazaar και μεγάλη γιορτή για την σωτηρία τους. Ένα πάρτι αφιερωμένο στους μικρούς μας ήρωες που επιβίωσαν σε τόσο αντίξοες συνθήκες και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τους ανθρώπους.»

  • Zero Stray Academy | www.zerostrayacademy.gr
  • Zero Stray Pawject | zerostraypawject.org
  • Follow us on: Facebook https://www.facebook.com/zerostraypawject/ & Instagram instagram.com/zero_stray_pawject/

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις