ΣΠΑΡΤΗ. Σε ένα ακόμη εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχει η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, αυτή τη φορά στέλνοντας 6 νέες και νέους της Σπάρτης (με καταγωγή ή που τιμούν την πόλη μας ως φοιτήτριες/ές) στην Ισπανία «του… Πικάσο και του Γκαουντί!».

  • Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο την Τέχνη και την Πολιτιστική Κληρονομιά!

Αυτοστοχασμός και επικοινωνία

Όπως υπογραμμίζουν από την Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, «…η τέχνη είναι ικανή να αλλάξει τα συναισθήματά μας και να δημιουργήσει κοινωνικούς δεσμούς. Μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε συναισθήματα. Είναι μια πολύ δυνατή, μη λεκτική γλώσσα που επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράσουν τα πιο βαθιά συναισθήματά τους. Δια μέσου της τέχνης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, μπορούμε να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά τα συναισθήματα που διαφορετικά, δεν θα ξέραμε πως να “προφέρουμε”.

Με αυτό το έργο, θέλουμε να βοηθήσουν τους νέους να μάθουν να χρησιμοποιούν την τέχνη ως μέθοδο αυτοστοχασμού και επικοινωνίας. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε την κριτική τους σκέψη έτσι ώστε να μην είναι πλέον παθητικοί αλλά ενεργοί χρήστες και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κληρονομιά και την τέχνη ως μέσο αυτογνωσίας και επικοινωνίας.»

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στη γραφική πόλη Tolοcirio στα περίχωρα της Μαδρίτης, από 26 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές εξορμήσεις στις μεσαιωνικές πόλεις Segovia και Olmedo, ενώ οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και τη Μαδρίτη!

  • Free goes … free!

Δωρεάν έξοδα μεταφοράς – Δωρεάν διαμονή και διατροφή.

  • Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 12 Μαρτίου 2023 - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Αιτήσεις / Πληροφορίες: spartanstudiessociety@gmail.com και 6984578189 (15:00-21:00).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις