ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Υπεγράφη την Τετάρτη (22/2), η σύμβαση για τη δημιουργία Μουσείου αφιερωμένου στον Γιάννη Ρίτσο, μεταξύ του Δημάρχου Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας «TETRAGON ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε», συνολικού προϋπολογισμού 235.600 €.

Ύστερα από την αγορά της οικίας από τον Δήμο, «ένα όνειρο πολλών δεκαετιών πραγματοποιείται ύστερα από προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Η μετατροπή της Οικίας του Γιάννη Ρίτσου, θα υλοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.».

  • Το έργο

Το έργο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα υλοποιηθεί υπό την εποπτεία των αρμόδιων υπηρεσιών του, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η ανάδοχος Α.Ε., αναλαμβάνει την υποχρέωση να προβεί στην υλοποίηση δράσεων που αφορούν στον σχεδιασμό, στην οργάνωση και στη διαχείριση για τη δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου, στον οποίο θα παρουσιάζεται η προσωπικότητα του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, καθώς και η σχέση του με τον γενέθλιο τόπο του, τη Μονεμβασιά.

Η διάρκεια της Σύμβασης ορίζεται σε 10 μήνες.

  • Μόνιμη έκθεση

Όπως ειπώθηκε, στη μόνιμη έκθεση θα παρουσιάζεται η ζωή και το έργο του ποιητή, μέσα από επιλεγμένα εμβληματικά, για κάθε ενότητα, ποιήματα, αποτελώντας σταθμό στην ελληνική και διεθνή λογοτεχνική κληρονομιά. Η σύνδεση με το ιστορικό παρελθόν, η ενδυνάμωση της συλλογικής μνήμης και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Μονεμβασίας σε θέματα ανάδειξης της Ιστορίας του τόπου τους και του πολιτισμού τους, είναι βασικοί στόχοι της έκθεσης, συνεισφέροντας μακροπρόθεσμα στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

  • Τριχείλης

«Ευχαριστούμε την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. “Πάρνωνας Α.Ε.” κ. Μαρίνη Μπερέτσο, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠ.ΠΟ.Α, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. “Πάρνωνας Α.Ε.” και όσους από τον Δήμο συνέδραμαν στη διαδικασία υλοποίησης του εν λόγω έργου», είπε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις