ΣΠΑΡΤΗ. Η 8η Μαρτίου ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για την Σπάρτη, όταν ενωμένοι όλοι οι φοιτητές, μαζί με αρκετούς μαθητές, διαδήλωσαν στους δρόμους και την κεντρική πλατεία για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Παλμός και αποφασιστικότητα που διατηρήθηκαν «ζωντανά» και το απόγευμα της ίδιας ημέρας και μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης συνεδριάζει εισήλθαν στην αίθουσα φοιτητές οι οποίοι ζήτησαν να αναρτήσουν πανό με σύνθημά στον κεντρικό εξώστη του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Αν και η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερη λόγω συγκυριών η αντίδραση και η υποδοχή από το Σώμα ήταν υποδειγματική. Έτσι λοιπόν δεν εξηγείται η έκρηξη συνδικαλιστικού στελέχους που προδίκασε την άρνηση του Σώματος και τρόπον τινά εκβίασε την ανάρτηση.

Η στάση του Σώματος, της προέδρου κ. Δαράκη και των επικεφαλής κ.κ. Αργειτάκου και Βαλιώτη, όχι μόνον ήταν υποδειγματική πολιτικά αλλά και έξυπνη διαδικαστικά αφού έπεισαν τους φοιτητές ότι για να αναρτηθεί το πανό θα πρέπει να γίνει στο Σώμα ερμηνεία της λέξης «εκδίκηση» που με σαφήνεια έγραφε. (Η πλειοψηφία απουσίαζε)

Η ερμηνεία που δόθηκε ήταν ότι η λέξη «εκδίκηση» απηχεί το αίσθημα «δικαίωσης» σε καμία περίπτωση δεν προμηνύει ανταπόδοση του κακού και υπογραμμίζει τη σθεναρή και μαχητική βούληση των φοιτητών να μην επιτρέψουν να ξανασυμβεί τέτοιο κακό, όπως η τραγωδία στα Τέμπη.

Η ορμή των φοιτητών ήταν εκτός από φυσική και αναπόφευκτη σε μια μέρα έντονης κινητοποίησης, γι’ αυτό και ήταν ενθαρρυντικές οι παραινέσεις από το δημοτικό συμβούλιο που παρατήρησε βέβαια ότι οι φοιτητές προχώρησαν στην ανάρτηση του πανό ενώ ακόμα διαρκούσε η συζήτηση για να ληφθεί απόφαση που θα κατοχυρώνει τόσο την ενέργεια όσο και το σύνθημα.

Το πανό θα παραμείνει στο Δημαρχείο έως την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί θα το παραλάβει αντιπροσωπεία των φοιτητών.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που σύσσωμη η φοιτητική νεολαία της Σπάρτης κάνει κοινή πορεία αλλά και το γεγονός ότι ανάμεσα στα θύματα της Τραγωδίας στα Τέμπη υπάρχει και πτυχιούχος του ΤΟΔΑ ΠΑΠΕΛ στη Σπάρτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις