ΣΠΑΡΤΗ. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να φορτωθούν νέα βάρη οι δημότες του Δήμου Σπάρτης, ήδη πληρώνουν υπέρογκα τιμολόγια», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Σπάρτης, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ., που ιδιωτικοποιεί τα νερά

Πιο αναλυτικά

«Μετά την “απελευθέρωση” και την εμπορευματοποίηση των μεταφορών -με τα τραγικά αποτελέσματα που ζήσαμε-, καθώς και πολλών άλλων τομέων, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στους επενδυτές τη διαχείριση του νερού και των αστικών αποβλήτων.

Το νομοσχέδιο που φέρνει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία αξιοποιεί το έδαφος που είχε διαμορφώσει η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ενσωμάτωση άλλης μια αντιλαϊκής οδηγίας της ΕΕ στην εθνική νομοθεσία , προωθεί ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, την είσοδο των ιδιωτών στο κερδοφόρο αυτό πεδίο.

Άμεσα θα έχει δραματικές επιπτώσεις, θα διαμορφώσει μια ακόμα χειρότερη κατάσταση από αυτή που υπάρχει σήμερα για τα λαϊκά στρώματα που θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά το νερό και τις υπηρεσίες αποχέτευσης. Απ' την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον θα βρίσκονται σταθερά στη ζυγαριά κόστους - κέρδους. Ενώ το δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δεν θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά.

Έχουμε συγκεντρώσει πικρή πείρα από τις τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρηματιστήρια ενέργειας κλπ στα οποία η Ρ.Α.Ε. έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να φορτωθούν νέα βάρη οι δημότες του Δήμου Σπάρτης, ήδη πληρώνουν υπέρογκα τιμολόγια.

Διεκδικούμε:

  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
  • Φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό.
  • Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής.
  • Αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του.
  • Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις