ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικοθεραπείας, Ψηφιακών Συστημάτων και Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Σπάρτης), συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει,

Ομάδα Γυναικών Σπάρτης

Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας μπροστά στη νέα τραγωδία με θύματα εκατοντάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες στ’ ανοιχτά της Πύλου.

  • Καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Καταγγέλλουμε τη νέα πράξη του επαναλαμβανόμενου εγκλήματος που διαδραματίζεται στις ελληνικές θάλασσες με θύματα πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους εξαιτίας του πολέμου και της φτώχειας.

Καταδικάζουμε την πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ελληνικών κυβερνήσεων που υλοποιούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οδηγούν τους λαούς στον ξεριζωμό.

Δεν δεχόμαστε το προωθούμενο νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που ενταφιάζει την Συνθήκη της Γενεύης. Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της απάνθρωπης πολιτικής τους που γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων των διακινητών και μετατρέπει τις ελληνικές θάλασσες σε θάλασσες νεκρών.

Απαιτούμε:

Την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων, την εφαρμογή των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, τη μετάβασή τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Την κατάργηση όλων των συμφωνιών και των νόμων καταστολής και εγκλωβισμού τους.

Δεν συμφιλιωνόμαστε με τα εγκλήματα που θυσιάζουν τις ανθρώπινες ζωές.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση ενάντια στους ενόχους, ενάντια στην πολιτική που τα γεννά.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

  • Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι

Τα διοικητικά συμβούλια των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης καλούμε σε συμμετοχή στο κάλεσμα για κινητοποίηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας για την Πέμπτη 15 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία Σπάρτης στις 8 το απόγευμα. Με αφορμή το έγκλημα - ναυάγιο που έγινε στην Πύλο Μεσσηνίας την Τετάρτη 14 Ιούνη. Με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στις επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Οι Φοιτητές των Τμημάτων της Σπάρτης είμαστε συγκλονισμένοι με το νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου που ήδη μετρά δεκάδες νεκρούς, με τον αριθμό τους να αυξάνεται ώρα με την ώρα. ‘Όσο το σύστημα ζυγιάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή θα γινόμαστε μάρτυρες αυτών των τραγικών εγκλημάτων, με μετανάστες πνιγμένους, πρόσφυγες νεκρούς, πνιγμένα παιδιά που τα όνειρα τους βυθίζονται στα αμπάρια ενός πλοίου. Δε θα γίνουμε θεατές στην "κανονικότητα" των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου. Απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στις επεμβάσεις και τον πόλεμο που τροφοδοτούν αυτό το έγκλημα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Συλλόγων και των Σωματείων της Σπάρτης σε συγκέντρωση, σήμερα 15/6 στις 8 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις