ΣΠΑΡΤΗ. Ψεύδονται ασύστολα όσοι δεν γνωρίζουν τον Παναγιώτη Μπεμπέτσο, υποψήφιο βουλευτή στο κόμμα «Σπαρτιάτες», στέλεχος της παράταξης του Πέτρου Δούκα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και μέχρι πριν από λίγες ημέρες πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύης του δήμου Σπάρτης.

Το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 έκανε μια «φιλότιμη» προσπάθεια αλλά δυστυχώς αυτό που παρουσίασε ως ρεπορτάζ δεν ήταν αυτό που έχει ανάγκη η Σπάρτη. Το κανάλι λοιπόν, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, έπλασε μια εικονική πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία το κόμμα Σπαρτιάτες είναι άγνωστο στους Σπαρτιάτες όπως και οι άνθρωποί του. Μάλιστα η κάμερα κατέγραψε τη γνώμη από τον δήμαρχο, Πέτρο Δούκα που είχε επιλέξει ως στενό συνεργάτη του τον υποψήφιο, εκ των υστέρων, βουλευτή των Σπαρτιατών, πήρε τη γνώμη από τον αντιδήμαρχο Χρήστο Κανακάκο, συνυποψήφιο του Παναγιώτη Μπεμπέτσου στον δήμο Σπάρτης, τον βουλευτή του κόμματος της ΝΔ Νεοκλή Κρητικό και το στέλεχος της νεολαίας της ΝΔ Γιώργο Κυριακούλια. Όλοι οι πιο πάνω είχαν πολλούς λόγους να εναντιώνονται στο κόμμα «Σπαρτιάτες» που έφερε στην περιοχή το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στη χώρα και όλοι οι παραπάνω γνωρίζουν τον Παναγιώτη Μπεμπέτσο καλύτερα από πολλούς άλλους.

Η κάμερα καταγράφει και την άποψη τριών πολιτών που δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τον πρόεδρο και την ηγετική ομάδα των Σπαρτιατών, κάτι απολύτως φυσιολογικό για απλούς πολίτες και για ένα κόμμα που κατήλθε στις εκλογές μόλις 20 ημέρες προ των εκλογών.

Να σημειωθεί ότι παραμονές εκλογών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σπάρτης έδωσε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος, η ηγετική ομάδα του κόμματος Σπαρτιάτες πλαισιωμένη από στελέχη του κόμματος στη Λακωνία όπως οι κ.κ. Παναγιώτης Μπεμπέτσος, Γιώργος Δημακόγιαννης, κ.α.

Το να διαφωνεί κανείς ή και όλοι με τη χρήση του ονόματος Σπαρτιάτες από ένα κόμμα είναι άλλο από το να αποκρύπτουν την αλήθεια για τα πρόσωπα που εκπροσωπούν τους Λάκωνες στο κόμμα αυτό. Το ψέμα δεν χαρακτηρίζει τους Σπαρτιάτες και αναφέρομαι στους έχοντες αιρετά και κομματικά αξιώματα και ρόλους. Θα ήταν πιο έντιμο και πιο Σπαρτιάτικο να πουν ότι το κόμμα «Σπαρτιάτες» τους αιφνιδίασε, τους έπιασε στον ύπνο, τους ενόχλησε, τους πρόσβαλε. Αυτό ίσως να ήταν και καθήκον τους να το πουν και να πράξουν τα δέοντα. Αντί αυτού έρχονται σήμερα, με καθυστέρηση (και αφού άλλοι φορείς, όπως πρώτο απ’ όλους το Ινστιτούτο Σπάρτης, ανέλαβαν τον δύσκολο ρόλο), βγαίνουν στο κανάλι για αποτινάξουν από επάνω τους τι;

Άλλωστε οι πρώτοι φορείς που γνωρίζουν την ύπαρξη και κάθοδο ενός κόμματος είναι ένα άλλο πολιτικό κόμμα, όπως η ΝΔ και ο δήμος Σπάρτης πόσο μάλλον όταν τον αφορά η ονομασία. Γιατί αιφνιδιάστηκαν; Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ Μητσοτάκης δεν άφησε σαφή υπαινιγμό στην ομιλία του στη Σπάρτη για τους Σπαρτιάτες; Ποιος και γιατί ξαφνιάζεται σήμερα; Πόσα δημοσιεύματα έγιναν τότε για τους Σπαρτιάτες που εξανάγκασαν την κάθοδο Μητσοτάκη στη Λακωνία; Ο ίδιος Ο Δήμαρχος είχε πεί δημόσια αρχές Ιουνίου «Καλό θα ήταν όσοι εκμεταλλεύονται το όνομα «Σπάρτη» και «Σπαρτιάτες» να γνωρίζουν καλά την ιστορία της και τις αρετές που πρέσβευε η αρχαία Σπάρτη αλλά και εκείνες που πρεσβεύει η σύγχρονη Σπάρτη». Όλοι γνώριζαν. Κανείς δεν αιφνιδιάστηκε…

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα Σπαρτιάτες κατήλθε στις εκλογές έχοντας επιλέξει από τους πρώτους τον υποψήφιο της Λακωνίας. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν μεσαία στελέχη της ΝΔ να ψέγουν τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα που «επέτρεψε» ένας συνεργάτης του, ο Παναγιώτης Μπεμπέτσος να συμμετέχει στο συγκεκριμένο κόμμα. Οι πληροφορίες επίσης θέλουν τον Παναγιώτη Μπεμπέτσο να υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Σπάρτης λόγω της υποψηφιότητάς του, προλαμβάνοντας μάλιστα τον ίδιο τον δήμαρχο. Ο δήμαρχος Σπάρτης λοιπόν αλλά και οι συνεργάτες του θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε σήμερα αλλά κυρίως στο κλίμα που διαμορφώνουν μέσω του ρεπορτάζ.

Σε ότι αφορά τα στελέχη της ΝΔ που πήραν θέση, στο ρεπορτάζ, θα πρέπει να προσέχουν όταν αναφέρονται σε πρόσωπα και κινήσεις εκφραστές του φασισμού διότι στη Σπάρτη είναι πολύ πιθανόν, πρόσωπα αυτής της πολιτικής λογικής να βρίσκονται πολύ κοντά τους, δίπλα τους και να μην το έχουν αντιληφθεί ή να το επιτρέπουν... εκούσια ή ακούσια.

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με το εξής: Η Σπάρτη με τη χρήση του ονόματος «Σπαρτιάτες» εκτίθεται, είτε κάνουν χρήση του ονόματος ακροδεξιά, είτε κεντρώα, είτε ακροαριστερά κόμματα. Ο Άρειος Πάγος το επέτρεψε. Καλείται τώρα να επανεξετάσει την απόφασή του. Το κόμμα Σπαρτιάτες εισέρχεται στη Βουλή και αυτό εντείνει το πρόβλημα. Σήμερα αν googlaρεις Σπαρτιάτες βγαίνει το κόμμα και όχι η πόλη.

Η κοινωνία της Σπάρτης πρέπει συντεταγμένα και ψύχραιμα να διαχειριστεί το θέμα. Η συμμετοχή σε ρεπορτάζ δημιουργίας εντυπώσεων μόνο κακό κάνει και στην υπόθεση και στη Σπάρτη. Να σημειωθεί επίσης ότι οι άκομψες αλλά και υστερόβουλες παρεμβάσεις στην υπόθεση όχι μόνον δεν θίγουν το κόμμα «Σπαρτιάτες» αλλά συσπειρώνουν κόμμα και ψηφοφόρους.

Το κόμμα «Σπαρτιάτες» έλαβε Πανελλαδικά 4,63% και 241.633 ψήφους που απέδωσαν 12 έδρες στη Βουλή. Στη Λακωνία έλαβε 7,36% και 3.475 ψήφους.

Οι ψηφοφόροι του κόμματος έχουν είτε προφανή ταύτιση με την ιδεολογία του κόμματος είτε με την ψήφο τους εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για καταστάσεις και υποθέσεις που αντιμετωπίζουν και για τις οποίες δεν θεωρούν άλλο κόμμα ικανό να τις αντιμετωπίσει.

Είναι η πρώτη φορά που η Σπαρτιατική Πολιτεία ενώ «αιφνιδιάζεται» - εκτιμά ότι βλάπτεται - και αντιδρά μέσω ενός τέτοιου ρεπορτάζ. Ας ευχηθούμε να έγινε η αρχή και για άλλες πιο ουσιώδεις και σημαντικές υποθέσεις για το παρόν και το μέλλον της Σπάρτης όπως είναι η απώλεια πόρων, υποδομών, ευκαιριών, προγραμμάτων, προοπτικής, ανάπτυξης, η ανασφάλεια, η εγκληματικότητα, η παραβατικότητα... Αναμένουμε τον ΑΝΤ1 και σε αυτές τις περιπτώσεις να κάνει ρεπορτάζ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις