ΑΡΚΑΔΙΑ. Η Επιτροπή Αγώνα για το Μαίναλο και το Λύκαιο Όρος, για την ενημέρωση, αφύπνιση και κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Αρκαδίας και ο Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης διοργανώνουν εκδηλώσεις σε Άγιο Πέτρο και Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Όπως αναφέρουν «ζούμε πλέον τις συνέπειες της πολιτικής «απελευθέρωσης» της ενέργειας και της «πράσινης ανάπτυξης».

Δεκάδες δις ευρώ έχουν διατεθεί και θα διατεθούν περισσότερα τα επόμενα χρόνια μέσω επιχορηγήσεων με ζεστό χρήμα, φοροελαφρύνσεων και άλλων ρυθμίσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια.

Η επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ, δεν υπολογίζει δάση και δασικές εκτάσεις, ειδικές ζώνες προστασίας και φυσικού κάλλους, αρχαιολογικούς, πολιτιστικούς χώρους και παραδοσιακούς οικισμούς.

Ο τεράστιος όγκος εκσκαφών και εκβραχισμών, τα εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα (m3) μπετόν και σιδήρου και τα κουφάρια των ανεμογεννητριών θα μείνουν για πάντα στα βουνά μας.

Από αυτήν την πολιτική πλήττονται ιδιαίτερα μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μελισσοκομεία, στην εστίαση και στον τουρισμό.

Πλήττονται όμως συνολικά τα πλατιά λαϊκά στρώματα με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, μες την ενεργειακή φτώχεια για το λαό και τα μακροχρόνια και εγγυημένα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας.

Πάρτε μέρος στις συγκεντρώσεις για τις ΑΠΕ που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στον Άγιο Πέτρο και το Σάββατο 15 Ιουλίου, στη Βλαχοκερασιά, στις 8:00 μ.μ.

Θα μιλήσουν:

  • Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Πουλοκέφαλος και Νίκος Γόντικας
  • Ο εκπρόσωπος του ΕΟΣ Τρίπολης Γιώργος Παναγιωτόπουλος και
  • Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για το Μαίναλο και το Λύκαιο Όρος Κώστας Ζαχαριάς

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις