ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δημότης Σπάρτης Γιώργος Κανελλόπουλος (Αναβρυτή) περιγράφει την Οδύσσεια που βίωσε στην προσπάθειά του να παραδώσει στον δήμο Σπάρτης τραυματισμένα γατάκια.

Αν και η εικόνα και πληροφόρηση που είχαμε πριν από έναν μήνα για τη λειτουργία του καταφυγίου ζώων δεν συνάδει με όσα ο πολίτης καταγγέλλει είναι χρήσιμο και αναγκαίο να δούμε την διαμαρτυρία του που δεν φαίνεται να έχει άλλο κίνητρο πέραν της σωτηρίας των ζώων..

Αναφέρει: «Τρεις ημέρες προσπαθώ να επικοινωνήσω με κάποιον υπεύθυνο του καταφυγίου Σπάρτης για τραυματισμένα γατάκια στην Αναβρυτή. Ερημιά σκοτάδι. Αναγκάζομαι να τα κατεβάσω στην Σπάρτη στο Καταφύγιο. Μια απογοήτευση, παρατημένα μόνα τους, με 7 έως 8 ζώα έξω από το χώρο χωρίς φύλαξη ή φροντίδα».

Ο δημότης συνεχίζει: «Φεύγω, παίρνω τηλέφωνο στο γραφείο του δημάρχου ενημερώνω, με καθησυχάζουν ότι θα έρθουν από το σπίτι να τα πάρουν. Περνούν οι ώρες χωρίς αποτέλεσμα. Ξαναπερνώ, ρωτάω μπορώ να τα φέρω εγώ όπου μου πείτε πονάνε και θέλουν βοήθεια. Μου απαντάει η γραμματέας του δημάρχου υπάρχει πρωτόκολλο πρέπει να έρθει η υπεύθυνη… Ρωτώ ποια είναι υπεύθυνη να μιλήσω μαζί της και η απάντηση είναι «δεν ξέρω το όνομα της», [δηλ. εγώ περαστική είμαι από εδώ είδα ανοιχτή πόρτα και μπήκα;] Μετά από 28 τηλεφωνήματα και αφού είπα ότι πρέπει να φύγω για την Αναβρυτή στη δουλειά μου και βλέποντας ότι δεν υπάρχει σωτηρία για τα ζωάκια πάω στην Αστυνομία τους ενημερώνω, οι άνθρωποι δείχνουν κατανόηση ενδιαφέρον, [και τους ευχαριστώ πάρα πολύ, ειδικά τον αξιωματικό υπηρεσίας που προσπάθησε να επικοινωνήσει με το γραφείο του δημάρχου αλλά δεν απαντούσε ενώ ήταν εκεί η γραμματέας του], αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Αποφάσισα και πήγα τα τραυματισμένα γατάκια στο γραφείο του δημάρχου και τα παρέδωσα στην γραμματέα του, της υπενθύμισα ότι πρέπει να με ενημερώσετε για την συνέχεια… Όταν έφυγα το μετάνιωσα γιατί με τέτοια αδιαφορία πιστεύω ότι τα ταλαιπωρημένα ζωάκια θα καταλήξουν σε κάποιο κάδο, μην ξεχνάμε την νοοτροπία των σπαρτιατών . ΚΑΙΑΔΑΣ»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις