ΠΥΛΟΣ. Το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου προκάλεσε παγκόσμιο σοκ: 82 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, 104 διασώθηκαν και περισσότεροι από 400 αγνοούνται στη θάλασσα.

Εννέα Αιγύπτιοι που επέβαιναν στο αλιευτικό, συνελήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών και κρατούνται στις ελληνικές φυλακές. Στην εκδοχή του Λιμενικού υπάρχουν κενά και ανακολουθίες, για τα οποία ζητούν εξηγήσεις διεθνείς οργανισμοί και ΜΜΕ.

Πριν φτάσουμε, όμως, στο πρώτο σήμα κινδύνου ανοιχτά της Πύλου, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου, έχει σημασία να δούμε τι συνέβη δέκα μέρες νωρίτερα σε Αίγυπτο και Λιβύη.

Η έρευνα του NEWS24/7 φωτίζει όσα προηγήθηκαν του ναυαγίου, εξασφαλίζοντας συνεντεύξεις με έναν μεγαλοδιακινητή στη Λιβύη, αλλά κι έναν από τους κατηγορούμενους για το ναυάγιο της Πύλου που κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου.Πώς έφτασαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι να βρεθούν στοιβαγμένοι σε ένα καρυδότσουφλο; Τι προσφορά είχε να κάνει ο διακινητής, όταν του ζήτησαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία με ένα παρόμοιο σκάφος; Και γιατί πιάνονται συνήθως μόνο τα «μικρά ψάρια»;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις