ΠΥΛΟΣ. Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη δόθηκαν οι απαντήσεις που εδώ και καιρό ανέμεναν κάτοικοι της Χώρας και όχι μόνο.

Το Μουσείο προχωρά και τα έργα εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά τους. Στα τέλη του μηνός θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Μουσείων και θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση – οικοδομική – που αφορά στην καινούργια αίθουσα, που θα γίνει με τη χορηγία του Ιδρύματος Κωνσταντίνας Κολοκυθά - Σταματελοπούλου, Αρχαία Πύλος.

Η κα Μενδώνη, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη χορηγία του Ιδρύματος, γιατί η 4η αίθουσα, με βάση τη μουσειολογική μελέτη, θα φιλοξενήσει και τα ευρήματα του Γρύπα Πολεμιστή, που περιμένει με τεράστιο ενδιαφέρον η παγκόσμια αρχαιολογική κοινότητα.

Κατά την επίσκεψή της, η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, δεν στάθηκε απλά στο προφανές, ζήτησε πληροφορίες για την προσβασιμότητα, για το μέγεθος του κτηρίου, για τη χρήση του Κτηρίου Μπάρκα, για την ασφάλεια και πρωτίστως για την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Συνομιλώντας με τον κο Δημήτρη Καγιά εκπρόσωπο του Ιδρύματος Κωνσταντίνα Κολοκυθά – Σταματελοπούλου, Αρχαία Πύλος, αφού τον ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά, δήλωσε ανοικτή σε προτάσεις του Ιδρύματος, που θα συμβάλουν καθοριστικά στη προβολή και διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Το ανακαινισμένο μας Μουσείο, μαζί με την επέκτασή του θα αποδοθεί σύντομα στους δημότες, στους πολίτες της Μεσσηνίας και στους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής.

Το Μουσείο που φιλοξένησε στο παρελθόν και θα φιλοξενήσει και στη νέα του έκθεση, μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα, μαζί με το ανάκτορο του Νέστορος, τεκμηριώνουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, την Μυκηναϊκή εποχή, στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις