ΛΑΚΩΝΙΑ. Η τροπική πρόταση της Ελλάδας για το καλοκαίρι. Εδώ ερωτεύεσαι βαθιά τη θάλασσα και ότι περάσει μπροστά σου. Στήνεις σκηνή για πάντα. Έρχεσαι πρωί και φεύγεις βράδυ. Η καθαρότητα των νερών, το χρώμα, η μοναδική αίσθηση της παραλίας και η αντίληψη ότι βρίσκεσαι δίπλα σε μια αρχαία βυθισμένη πολιτεία είναι αξεπέραστες εμπειρίες.

Η παραλία Πούντα βρίσκεται στο χωριό Βιγκλάφια - το τελευταίο χωριό του κάμπου των Βατίκων. Δίπλα ακριβώς στο μικρό λιμανάκι που φεύγει το καράβι για την Ελαφόνησο, ξεκινά η παραλία.

Διοικητικά, υπάγεται στο Δήμο Ελαφονήσου. Όλη, σχεδόν, η παράλια περιοχή από την Πούντα μέχρι την Νεάπολη, (περίπου 7 χιλιόμετρα), είναι μία τεράστια αμμουδιά. Πρόκειται για μία καταπληκτική παραλία με άμμο, ψιλό βότσαλο και τιρκουάζ νερά με θέα προς την Ελαφόνησο και την βυθισμένη πολιτεία του Παυλοπετρίου. Χαρακτηριστικό στοιχείο της είναι οι αμμόλοφοι και οι κέδροι.

Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, αφού τα νερά είναι ρηχά. Προτιμήστε την παραλία όταν φυσάει βοριάς. Επισκεφθείτε τον μικρό υδροβιότοπο και περπατήστε στο κανάλι που συνδέει τη λίμνη με την θάλασσα, δίπλα στο αρχαίο νεκροταφείο. Η παραλία ξεκινάει στα ανατολικά από το «Υπόστεγο» και φτάνει έως το Χαμόκελο, ένα σημείο με ισχυρά ρεύματα και κύματα, ιδανικό για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Όποιος επισκέπτεται την Πούντα φεύγοντας υπόσχεται ότι θα επιστρέψει… Τα συναισθήματα που δημιουργούνται είναι μοναδικά…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις