Γράφει η Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Ως μνημεία αρχιτεκτονικής οι εμβληματικοί φάροι αποτελούν τρανή απόδειξη ότι,στην πρόοδο του ανθρώπου με την πάροδο των χρόνων, η εξέλιξη του πολιτισμού συνυφαίνεται με εκείνη της τεχνολογίας.

Ως σύμβολα, ως πρόσωπα, οι τηλαυγείς φάροι της ζωής μας αποτέλεσαν τα εκλεκτικά ερεθίσματα, ώστε να βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας και ορθοποδήσουμε με σαφή σημεία αναφοράς προχωρώντας σε αυτή.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων αξίζει να ενθυμούμαστε ότι ο Φάρος της Μονεμβασιάς, ένα από τα επιβλητικότερα μνημεία του τόπου μας, εγκαινιάστηκε στις 30 Μαΐου 2018 από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο μετά την ολοκλήρωση του έργου στερέωσης και αποκατάστασής του Φάρου, το οποίο εντάχθηκε από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 2.500.000€.

Τέτοια ολοκληρωμένα εγχειρήματα ενισχύουν την πεποίθηση ότι ο Πέτρος Τατούλης ως Περιφερειάρχης επεδείκνυε, επιδεικνύει και θα επιδεικνύει εξαιρετικά σημαντικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας που αναπτύσσεται ταχέως και επιθυμεί να καταρρίψει υψηλούς στόχους τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις