ΓΥΘΕΙΟ. Δύο χιλιόμετρα νότια του Γυθείου, βρίσκεται ο γραφικός παραθαλάσσιο οικισμός του Μαυροβουνίου στην Ανατολική Λακωνική Μάνη.

Το Μαυροβούνι, είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, με γραφικά παραδοσιακά κτίσματα και μια απέραντη αμμουδερή παραλία με χοντρή άμμο, μήκους 5χλμ. περίπου, με διαυγή και πεντακάθαρα νερά.

Ο οικισμός του Μαυροβουνίου ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Τζανημπέη (1742-1813) του γένους Γρηγοράκηδων, και των τριών γιών του για να αποτελέσουν την έδρα του μπέη.

Στην παραλιακή οδό του Μαυροβουνίου συναντάς πολλά ξενοδοχεία, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ψαροταβέρνες και καφέ-μπαρ που μας προσέφεραν γευστικούς μεζέδες και φρέσκα θαλασσινά.

Η παραλία του Μαυροβουνίου αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο και είναι ιδανική για κάθε ηλικία. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν οργανωμένα σημεία με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ σε κάποια άλλα σημεία μπορείτε να απολαύσετε τη φύση και την ανεμπόδιστη θέα. Βραβευμένη, κάθε χρόνο, με 2 γαλάζιες σημαίες, θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου ενώ οι «άγριοι» μεσημεριανοί άνεμοι του Λακωνικού κόλπου είναι ιδανικοί για τους λάτρεις του wind-surfing. Για τους φίλους που προτιμούν το surfing, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης ιστιοσανίδων καθώς και παράδοση μαθημάτων για αρχάριους.

Στην παραλία του Μαυροβουνίου κάθε καλοκαίρι οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα δημιουργούν φωλιές. Για την αποτελεσματική προστασία των 30-35 φωλιών της παραλίας του Μαυροβουνίου και της μεσογειακής φώκιας, έχει εγκατασταθεί Σταθμός Πεδίου των εθελοντών του Συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ».

Το γραφικό Μαυροβούνι και οι γύρω περιοχές αποτελούν ένα πολύ καλό ορμητήριο για να ανακαλύψετε τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Ανατολικής Λακωνικής Μάνης, οι οποίες είναι πραγματικά ανεξάντλητες και μοναδικές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις