ΚΑΤΑΚΟΛΟ. Πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα την 1η Σεπτέμβρη, μία από τις πιο ιστορικές επιχειρήσεις του Κατακόλου και όλης της ευρύτερης περιοχής, το «Μίνι Μάρκετ Ξανθούλη», ανέστειλε τη λειτουργία του.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργούσε από το 1930 περίπου, δηλαδή σχεδόν ένα αιώνα και ήταν ιδιαίτερα γνωστή σε όλο το δήμο Πύργου, αλλά και σε ολόκληρη την Ηλεία.

Το κλείσιμο της σίγουρα φέρνει πολλές αναμνήσεις σε όλους όσοι το επισκέπτονταν και έκαναν τις αγορές τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Με αφορμή λοιπόν την αναστολή λειτουργίας αυτής της ιστορικής επιχείρησης, η εφημ. «Πατρίς» μίλησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Ηλία Ξανθούλη, αφού πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση την οποία πρωτοξεκίνησαν ο παππούς και η γιαγιά του πριν από 90 και πλέον χρόνια και όπως δήλωσε εμφανώς συγκινημένος, ίσως να έχουμε ευχάριστα νέα το επόμενο χρονικό διάστημα, ακόμα και πριν το τέλος του έτους, αφού μέσα στις σκέψεις του είναι η επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Η ιστορία της επιχείρησης

Για την ιστορία λειτουργίας της επιχείρησης ο κ. Ξανθούλης τονίζει:

«Όταν ξεκίνησε την λειτουργία της η επιχείρηση, περίπου το 1930, από τη γιαγιά μου την Ιουλία και τον παππού μου τον Ηλία, δεν ήταν στο σημείο το οποίο γνώριζε ο κόσμος, αλλά ήταν στην απέναντι πλευρά.

Μάλιστα η επιχείρηση λειτουργούσε και μέσα στην κατοχή, ενώ ξεκίνησε αρχικά ως φούρνος, μετά έγινε φούρνος και καφενείο, ακολούθησε το μπακάλικο και στη σημερινή μορφή της έγινε από το 1962 και μετά, όταν και βγήκε η οικοδομική άδεια.

Μετά από τον παππού και τη γιαγιά μου, την επιχείρηση την πήραν τα δύο αδέρφια, ο πατέρας μου Χρήστος και ο θείος μου ο Ιωσήφ, όπου ο ένας δούλευε το φούρνο και ο άλλος στο μπακάλικο. Αλλά το είχαν σαν κοινή επιχείρηση, αφού για να πας από το ένα κατάστημα στο άλλο, πέρναγες από μέσα. Δηλαδή μιλάμε για μία επιχείρηση που λειτούργησε από τον παππού μου και μετά για πάνω από 90 χρόνια. Όταν πέθανε ο θείος μου το 1977, χωρίστηκαν οι επιχειρήσεις, πήρε ο πατέρας μου το μπακάλικο και οι κληρονόμοι του θείου μου κράτησαν το φούρνο. Το μπακάλικο από τότε λειτουργούσε ανελλιπώς από τον πατέρα μου και όταν πέθανε αυτός, το λειτουργούσε η μάνα μου με την αδερφή μου και μετά το ανέλαβε μόνο η αδερφή μου, μαζί με το γαμπρό μου, όταν βγήκε η μητέρα μου στη σύνταξη. Όμως λόγω του ανταγωνισμού που υπήρχε, είχαμε την σημερινή κατάληξη, να κλείσει δηλαδή η επιχείρηση από την 1η Σεπτεμβρίου».

Οι σκέψεις για επαναλειτουργία

Όσον αφορά τη σκέψη του για επαναλειτουργία της επιχείρησης ο κ. Ξανθούλης ανέφερε σχετικά.

«Είναι μέσα στις σκέψεις μου μήπως το ανοίξω και πάλι το κατάστημα, λόγω των συναισθημάτων που έχω, γιατί μου στοίχισε πάρα πολύ, το ότι έκλεισε αυτή η επιχείρηση. Πλέον κοιτάζω να δω μήπως μπορέσω να την λειτουργήσω και πάλι, δεν θέλω όμως να βιαστώ, για να πάρω τη σωστή απόφαση. Είναι άλλωστε μία επιχείρηση σήμα κατατεθέν για το Κατάκολο και όλη την περιοχή. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχω πάρει την οριστική απόφαση και προσπαθώ να δω πώς θα μπορέσω να επαναλειτουργήσω την επιχείρηση».

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις