ΑΧΑΪΑ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, η βιασύνη στην περίπτωση του θανάτου των δύο βρεφών στην Αχαΐα μέσα σε ενάμιση χρόνο είναι κακός σύμβουλος.

Από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη η σορός του 19 ημερών βρέφους, το οποίο έχασε τη ζωή του το 2022, προκύπτει ότι ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα σε λοίμωξη του αναπνευστικού. Καθαρές φαίνεται ότι είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις του 19 ημερών βρέφους.

Δείγμα αναμένεται να ληφθεί και από το βρέφος που έχασε τη ζωή του πριν από μία εβδομάδα, ενώ σε εξέλιξη είναι ο γονιδιακός έλεγχος για να εξακριβωθεί αν υπάρχει γενετικό πρόβλημα που να συνδέεται με τους θανάτους.

Το Σάββατο κατέθεσε η 23χρονη μητέρα, ενώ αναμένεται να οριστούν δύο παιδίατροι. Για το θάνατο των δύο βρεφών έχει δοθεί εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις έξι» της ΕΡΤ για την υπόθεση είπε ότι είναι σημαντικό να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου.


«Εγώ δεν θα βιαζόμουν. Θέλω να περιμένω και τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου για να δούμε αν όντως ήταν αυτή η αιτία θανάτου. Ένας θάνατος σε αυτήν την ηλικία πάντα είναι ένας γρίφος. Πάντα θέλει διερεύνηση και πάντα πρέπει να καλύψουμε πραγματικά όλα τα κεφάλια πιθανού θανάτου. Πιθανές αιτίες θανάτου δηλαδή. Θα πρέπει να αποκλείσουμε οπωσδήποτε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και φυσικά να δούμε αν ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Τι είδους παθολογικά είναι αυτά, δηλαδή αν είναι κάποιο συγγενές νόσημα ή κάποιο γονιδιακό νόσημα ή εν τέλει είναι κάποια παθολογική αιτία που προέκυψε μετά τη γέννηση» διευκρίνισε.

Θάνατος βρεφών στην Αχαΐα: Πότε θα γίνει γνωστή η αιτία

Όταν του επισημάνθηκε πως «το πρώτο παιδί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατέληξε από λοίμωξη του αναπνευστικού» απάντησε: «Η ιστοπαθολογική απέδειξε ότι υπάρχει λοίμωξη αναπνευστικού. Εγώ δεν θα βιαζόμουν. Θέλω να περιμένω και τα αποτελέσματα του γονιδιακού για να δούμε αν όντως ήταν αυτή η αιτία θανάτου. Γιατί μια λοίμωξη αναπνευστικού θα πρέπει να εμφανιστεί, να εξελιχθεί, να επεκταθεί και να προκαλέσει θάνατο. Δηλαδή θέλει χρόνο και θέλει και να προκαλέσει βλάβες. Συνεπώς, μπορεί να υπάρχει και να είναι η αιτία θανάτου, μπορεί όμως και να μην είναι».

«Θεωρώ ότι αφού ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος, δηλαδή αφού κλείσει και αυτό το κεφάλαιο, γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο σε αυτές τις ηλικίες, θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στην αιτία θανάτου και να είμαστε σίγουροι αν υπάρχει κάποιο νόσημα ιδιαίτερο από πίσω ή όχι» επισήμανε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις