ΜΥΣΤΡΑΣ. Η διεύθυνση του Mystras Grand Palace Resort & Spa κάνει γνωστό ότι επαναλαμβάνει Αιμοδοσία Εθελοντών αιμοδοτών την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 ώρα 17:00 στην αίθουσα «Παλαιολόγος». Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στο τηλέφωνο 2731-440980.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που έχει θεσμοθετήσει το Mystras Grand Palace Resort & Spa εδώ και δύο χρόνια με σκοπό τη συμβολή στελεχών, εργαζομένων, φίλων και πολιτών στην Τράπεζα Αίματος που τίθεται στην διάθεση των αναγκών τόσο της κοινότητας του ΜGPRS όσο και της κοινωνίας.

Σώζεις 3 ζωές με μια αιμοδοσία

Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος μόνο ένα μικρό ποσοστό περίπου 1,5% είναι αιμοδότες. Εάν είσαι υγιής, το πιθανότερο είναι ότι μπορείς να προσφέρεις αίμα και έτσι να βοηθήσεις. Με μία μόνο αιμοδοσία μπορείς να σώσεις τρείς ζωές, χωρίς να σου κοστίσει τίποτα.

Δεν έχεις προσφέρει ποτέ αίμα, αλλά θέλεις οπωσδήποτε να το κάνεις;

Εάν έχεις ήδη πάρει την απόφαση να προσφέρεις αίμα πριν από αυτό μάθε τα βασικά κριτήρια επιλογής των αιμοδοτών, φάε κάτι ελαφρύ μέσα στις επόμενες τρείς ώρες πριν δώσεις αίμα και έχε μαζί σου την ταυτότητα σου.

Μήπως φοβάσαι τις βελόνες;

Εάν δεν το έχεις κάνει ποτέ, το να προσφέρεις αίμα μπορεί να ακούγεται τρομακτικό. Τα καλά νέα είναι ότι πολλοί άνθρωποι σαν εσένα ξεπέρασαν τους φόβους τους και ανακάλυψαν ότι το να προσφέρεις αίμα δεν είναι και τόσο τρομερό. Στην χειρότερη περίπτωση πρόκειται για ένα μικρό και γρήγορο τσίμπημα, είναι αυτό τόσο σημαντικό ώστε να μην σου επιτρέπει να σώσεις τρείς ανθρώπους;

Μάθε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις