ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στην Ερμιόνη και στη Μεσσηνία, σε δύο ελαιώνες που αριθμούν περί τις 40.000 ρίζες σε μια έκταση 1.300 στρεμμάτων συνολικά, οι εργάτες πέρυσι μάζευαν καθημερινά τις ελιές αυτή την περίοδο, πιθανότατα χωρίς να γνωρίζουν πολλοί εξ αυτών ότι το αφεντικό τους είναι ένας βαθύπλουτος σεΐχης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το πιθανότερο είναι να μην τον δουν ποτέ, αφού ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης του ελαιώνα είναι ένας μυστικοπαθής γαλαζοαίματος που δεν επιθυμεί καθόλου την δημοσιότητα, η οποία τον «επισκέπτεται» συχνά-πυκνά.

Ο Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν, γόνος μιας από τις έξι οικογένειες που διαφεντεύουν τα Εμιράτα, εκτός από βαθύπλουτος επιχειρηματίας είναι αντιπρόεδρος και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του.

Η σχέση του με την Ελλάδα ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν έγινε γνωστό ότι αγόρασε ένα μυθικό ακίνητο στην συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη με άπλετη θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Το συγκεκριμένο οικιστικό ακίνητο που θεωρείται το ακριβότερο της Αθήνας, αν όχι της Ελλάδας, βγήκε προς πώληση τον περασμένο Μάϊο, όχι όμως με τον τρόπο που επιθυμούσε ο πολυπράγμων σεΐχης, με τίμημα 55.000.000 ευρώ και παραμένει απούλητο.
Εσχάτως συζητήθηκε ξανά με το project του Nammos αφού αγόρασε το 50% του διάσημου Μυκονιάτικου κλαμπ, με την εταιρία ADMO, την οποία έστησε μαζί με τον Πέτρο Στάθη.

Οι «χρυσοί» ελαιώνες

Πάμπλουτος, ισχυρός και με κοφτερό μυαλό ο σεΐχης δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, αγοράζοντας ακίνητα, ξενοδοχεία και ελαιώνες, ενώ έχει εισέλθει και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σε ότι αφορά τις buisiness με το ελαιόλαδο αυτές πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, αφού πέρυσι η παραγωγή έφτασε τους εκατόν τριάντα τόνους.

Οι ελαιώνες του βρίσκονται στην Ερμιόνη όπου διαθέτει 28.000 ρίζες και στη Μεσσηνία, όπου διαθέτει άλλες 6.500, η καλλιέργεια είναι παραδοσιακή ενώ η συγκομιδή γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, αφού δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα σε αυτή την ευλογημένη γη.

Η εταιρία συμφερόντων του με τη επωνυμία Olivian Groves έδωσε το παρόν στην έκθεση Anuga πριν από λίγες ημέρες με δικό της περίπτερο, όπου παρουσιάστηκαν τα ελληνικά premium ελαιόλαδα του Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν.

Πρόκειται για τα «Hermioni» και «Hrysos», αμφότερα κλεισμένα σε δύο ιδιαίτερα μπουκάλια, που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις σε όσους τα δοκίμασαν.

Το πρώτο παράγεται από την ποικιλία Μανάκι και το δεύτερο από την περίφημη Κορωνέικη, ενώ όλη η παραγωγή της Olivian Groves διατίθεται στο εξωτερικό, με την τιμή του λίτρου για το «Hrysos» να αγγίζει τα 36 ευρώ το λίτρο.

Η παρουσία της εταιρίας του στην Anuga κρίθηκε επιβεβλημένη αφού αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση τροφίμων στον κόσμο, ενώ την επισκέπτονται περισσότεροι από 160.000.000 εμπορικοί επισκέπτες από 192 χώρες.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις