ΛΑΚΩΝΙΑ. Τα μέλη των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σπάρτης και του Δημόσιου Τομέα, με τον Βουλευτή Λακωνίας Σταύρο Αραχωβίτη και μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λακωνίας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λακωνίας, ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Λαϊκές Αγορές και του αντεργατικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, περιόδευσαν την Τετάρτη 05/05/2021, στη Λαϊκή Αγορά και σε δημόσιες υπηρεσίες της Λακωνικής πρωτεύουσας.

Συνομιλώντας με παραγωγούς, πωλητές καθώς και καταναλωτές, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, τόνισαν ότι, «…το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποτελεί νάρκη στα θεμέλια του θεσμού των λαϊκών αγορών, ενός θεσμού που αποτελεί την πιο ουσιαστική απευθείας σχέση παραγωγών αγροτικών προϊόντων και καταναλωτών».

Τι πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για το νομοσχέδιο των Λαϊκών Αγορών

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ πιστεύει ότι το νομοσχέδιο, από την αρχή έως το τέλος, στην πραγματικότητα καταδιώκει τον αγρότη παραγωγό.

Θέλει να τον βγάλει έξω από τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών, που από τη δική του πλάτη στήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου και να προχωρήσει σε μια ουσιαστική διαδικασία διαλόγου για να αλλάξει τις διατάξεις, που ουσιαστικά αλλοιώνουν την έννοια του θεσμού.

Λαίλαπα στα εργασιακά

«Το αφήγημα της κυβέρνησης για “εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας”, μεταφράζεται σε φθηνή και ελαστική εργασία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Έτσι ερμηνεύει την επερχόμενη νομοθεσία για τα εργασιακά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λακωνίας σε θέσεις μάχης, δίπλα στην κοινωνία απέναντι στη λαίλαπα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ΝΔ.

Συστρατευόμαστε στον αγώνα που θα δοθεί απέναντι σε όλα τα μέτωπα, το επόμενο διάστημα δυνατά κι αποφασιστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή», είναι η δέσμευση.

Επιπλέον, προβλέπει πως οι νέες ρυθμίσεις στα εργασιακά, οδηγούν τη χώρα σε ένα νέον φαύλο κύκλο ύφεσης, πέρα από την πανθομολογούμενη καταργούν εργασιακά κεκτημένα ετών.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, καταλήγουν:

«Το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη δίνει το τελικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας καταργώντας το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσμοθετώντας απλήρωτες υπερωρίες, καταργώντας κάθε έλεγχο εργοδοτικής αυθαιρεσίας, συρρικνώνοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και καθιερώνοντας τις ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Τη στιγμή που η οικονομική, κοινωνική και υγειονομική κρίση βαθαίνει, η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα που δεν πάρθηκαν ούτε στα σκοτεινά χρόνια του μνημονίου.

Τη στιγμή που η ανεργία βαθαίνει και οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την ανασφάλεια, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα στήριξης αλλά έρχεται εκδικητικά να απορυθμίσει πλήρως την εργασία, συρρικνώνοντας τους μισθούς και ελαστικοποιώντας προκλητικά την εργασία».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]