ΕΛΛΑΔΑ. Στην 6ήμερη εργασία αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, στην ΕΡΤ, εστιάζοντας στις πολιτικές που πρέπει να αλλάξουν για να μειωθεί η ανεργία και να μπουν στην αγορά εργασίας περισσότερες γυναίκες, ΑμεΑ, νέοι και συνταξιούχοι.

Η κυρία Κεραμέως τοποθετήθηκε και στο θέμα της 6ήμερης εργασίας, χαρακτηρίζοντάς το ως άλλο ένα fake news, ενώ ανέφερε ότι «το πενθήμερο είναι ο κανόνας. Η 6η ημέρα είναι η δυνατότητα για μια έξτρα ημέρα εργασίας».

Παράλληλα η υπουργός υποστήριξε ότι το νέο μέτρο σχετίζεται με πολύ συγκεκριμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όπως εργοστάσια με κυλιόμενες βάρδιες που δουλεύουν ακόμη και 7 ημέρες συνεχόμενα.

Όπως είπε, αυτή η επιπλέον ημέρα εργασίας θα αμείβεται συν 40%, συν 115% αν είναι Κυριακή και αργία. «Όλα αυτά είναι μέτρα που έρχονται να θωρακίσουν τον εργαζόμενο» σημείωσε η υπουργός, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας».

Μάλιστα, όπως είπε στην ΕΡΤ, «δεν πρέπει να μιλάμε για 6ήμερη εργασία αλλά για έκτακτη ημέρα εργασίας», τονίζοντας ότι «μιλάμε για την εξαίρεση της εξαίρεσης που αφορά εργοστάσια και επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις