ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Κίνημα Υποστηρικτών Ν. Ανδρουλάκη Νομού Λακωνίας, με την υπόμνηση πως «…ο Ν. Ανδρουλάκης ψηφίστηκε από 594 Λάκωνες την 1η Κυριακή σε σύνολο 2370, ήτοι 25%», απευθύνει κάλεσμα για στήριξή του και στον 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, που θα λάβουν χώρα την ερχόμενη Κυριακή 12/12:

  1. Γιατί ήταν πάντα στο κέντρο της Παράταξης αλλά συγχρόνως στο περιθώριο της εξουσίας.

Από το 2008 που ψηφίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ/Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη/ΚΙΝ.ΑΛ. με αφοσίωση και συνέπεια.

  1. Εκφράζει τις αρχές τις σοσιαλδημοκρατίας και της σύγχρονης κεντροαριστεράς με προοδευτικές θέσεις για όλο το φάσμα του κοινωνικού κράτους, της υγειονομικής κρίσης, της οικονομίας, του μεταναστευτικού και της εξωτερικής πολιτικής. Δεσμεύεται για την πολιτική αυτονομία του κόμματος με σαφείς αποστάσεις τόσο από τον λαϊκισμό & τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την συντηρητική & πελατειακή πολιτική της Ν.Δ.
  2. Ανταποκρίθηκε με παραγωγικό έργο στους Έλληνες πολίτες που τον εξέλεξαν δις στο Ευρωκοινοβούλιο με 103.723 ψήφους (2014) & 180.882 ψήφους (2019). Με παρεμβάσεις που αφορούν την κλιματική αλλαγή ,το εμπάργκο όπλων από ευρωπαϊκά κράτη προς την Τουρκία & την διεκδίκηση λύσεων στο πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας.

Ορίστηκε αντιπρόεδρος της επιτροπής Ασφάλειας & Άμυνας και μέλους των επιτροπών Διεθνούς Εμπορίου, Εξωτερικών Υποθέσεων, Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων.

  1. Εισηγητής & εκ των εμπνευστών του Ευρωπαικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU. Ενός μηχανισμού για παροχή βοήθειας στα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν φυσικές καταστροφές , πολύ αποτελεσματικό στην περίπτωση και της χώρας μας το περασμένο καλοκαίρι με τις καταστροφικές πυρκαγιές.
  2. Ποτέ δεν διορίστηκε/τοποθετήθηκε σε κάποιο αξίωμα χωρίς σταυροδοσία.

Αρχικά το 2008 στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ & στο Πολιτικό συμβούλιο ήρθε 2ος σε σταυρούς όντας 29 ετών, εν συνεχεία το 2013 (9 μήνες μετά την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ) εξελέγη Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ πλειοψηφικά από τα μέλη της κεντρικής επιτροπής.

Στο συνέδριο του 2013 ο νεοεκλεγμένος Γραμματέας Ν. Ανδρουλάκης έθεσε ρήτρα ασυμβίβαστου για τους συμμετέχοντες στην συγκυβέρνηση 4-2-1 (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ) με την συμμετοχή τους στα όργανα του κόμματος.

Το 2017 έθεσε εαυτόν στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών για την ανάδειξη Προέδρου του ΚΙΝΑΛ και βγήκε 2ος .

  1. Είναι 42 ετών . Χωρίς η ηλικία να επιβεβαιώνει πάντα την ανανέωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης με την πολιτική του συμπεριφορά ,τις θέσεις του για τα προβλήματα του ελληνικού λαού, τις προοδευτικές του θέσεις για το κράτος Δικαίου ,την αξιοκρατία και την διαφάνεια αποτελούν εχέγγυα για την Ανανέωση που επιτάσσει η κεντροαριστερά και η ανεπαρκής πολιτική σκηνή.
  2. Τέλος , ο Ν. Ανδρουλάκης κατά την προεκλογική του εκστρατεία ανέδειξε έναν σοβαρό & συγκροτημένο πολιτικό λόγο, με αδιαπραγμάτευτα το ήθος και τον σεβασμό σε όλους τους συνυποψήφιους και δη στην παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Έδειξε ότι η Ενότητα αλλά και ο σεβασμός σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει , αποτελούν διακύβευμα και πρέπει να προστατευτούν.

Η πολιτική συμπεριφορά του αυτή στο σύνολο των δημοκρατικών πολιτών εκλαμβάνεται ως μοναδική αρετή και όχι ως αδυναμία αφού η πόλωση και ο διχασμός του παρελθόντος είναι εμφανή στο ταλαιπωρημένο σώμα του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Κίνημα Υποστηρικτών Ν. Ανδρουλάκη Νομού Λακωνίας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις