ΕΛΛΑΔΑ. Άμεσες αποφάσεις δρομολόγησε το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο τού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής (26/5) υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

  • Διευρυμένη ειδική ομάδα

Βασικός κορμός των αλλαγών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία μίας «Δύναμης Κρούσης» που θα αποτελείται από νέα πρόσωπα τα οποία απέδειξαν στις πρόσφατες εκλογές είτε ότι διαθέτουν γείωση με την κοινωνία είτε έχουν ισχυρό το τεχνοκρατικό στοιχείο ή πολύ περισσότερο αν συνδυάζουν και τα δύο αυτά στοιχεία. Τα ονόματα πρόκειται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα αυτή θα αποτελεί μία σύνθεση από νεώτερα πλην όμως «μάχιμα» στελέχη, σε συνδυασμό με πιο έμπειρα που έχουν υπουργική εμπειρία καθώς και πρόσωπα που έχουν αναγνωριστεί σε επιστημονικά πεδία. Η αίσθηση που θα δοθεί είναι πως τα πρόσωπα αυτά θα πλαισιώσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας παράλληλα μήνυμα ανανέωσης και ενότητας.

  • Εμφανίσεις στα τηλεοπτικά κανάλια σε συνεννόηση με το γραφείο Τύπου του κόμματος

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά –σύμφωνα με την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου– πιο δομημένη και συγκροτημένη παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αφού το γραφείο Τύπου του κόμματος θα ορίζει πλέον τις εμφανίσεις των στελεχών στα τηλεοπτικά κανάλια.

Στο οργανωτικό επίπεδο τώρα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται πλέον σε καθεστώς «μόνιμης και διαρκούς συνεδρίασης» με φυσική παρουσία ή ψηφιακή τηλεδιάσκεψη σε πλήρη συνεργασία με τους αρμόδιους για τον εκλογικό σχεδιασμό.

  • Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα

Παράλληλα συγκροτείται Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα που θα αναλάβει τον συντονισμό των τοπικών οργανώσεων ενώ από το Σάββατο (27/5) ξεκινούν οι συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών. Βασικός οργανωτικός στόχος είναι επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη κάλπη.

  • Νέα Εκλογική Επιτροπή

Επίσης, θα συγκροτηθεί νέα Εκλογική Επιτροπή που θα απαρτίζεται από βουλευτές και συμβούλους που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί θα πρωταγωνιστούν στις δράσεις του κόμματος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις