ΛΑΚΩΝΙΑ. «Νέα κατάσταση, νέα καθήκοντα», λοιπόν, και για τις Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανά την Ελλάδα, ύστερα από το εκλογικό σοκ της 21ης Μαΐου…

Σάλπισμα πανστρατιάς από την Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που αφού τονίσει ότι «… ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ, με το κεφάλι ψηλά χωρίς φόβο και με πολύ πάθος ,…, θα δώσει τη νέα μάχη, μοναχός πλέον απέναντι στα συστημικά κέντρα εξουσίας, την ολιγαρχία του πλούτου και των κρατικοδίαιτων συμφερόντων», τροχιοδρομεί τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν εν κινήσει, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ολική επαναφορά, στις δεύτερες κάλπες, της 25ης Ιουνίου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αριστερά επιχειρεί το ακατόρθωτο

Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Λακωνία και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ήταν μη αναμενόμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τη φωνή των πολιτών, όπως εκφράστηκε στις κάλπες, να αναλύσουμε σε βάθος τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και φυσικά να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Ευχαριστούμε τις χιλιάδες συμπολιτών μας που εμπιστεύτηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστούμε τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Νομό μας, που προσέφεραν τον χρόνο και τις δυνάμεις τους στον προεκλογικό μας αγώνα.

Δώσαμε μια μάχη με αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα και διαφάνεια. Ήδη με πνεύμα ενότητας κι αισιοδοξίας, χαράσσουμε το νέο οδικό χάρτη των πρωτοβουλιών μας σε τοπικό επίπεδο για την εκλογική αναμέτρηση που ξεκινά.

Με το σύνολο των υποψηφίων Βουλευτών/τριών μας, με τα χιλιάδες μέλη μας, αποφασίζουμε να πλησιάσουμε, να επικοινωνήσουμε και να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των κοινωνικών δυνάμεων που εκπροσωπούμε.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου διαμόρφωσε μια νέα κατάσταση που συνιστά ένα μεγάλο πισωγύρισμα για την κοινωνία, το κράτος δικαίου, τα εργασιακά δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά, την Υγεία, την Παιδεία

Ωστόσο, παρά τον διακαή πόθο του μαύρου μετώπου Ακροδεξιάς –Δεξιάς, τις ορέξεις της συστημικής πατριαρχικής «σοσιαλδημοκρατίας» του ΠΑΣΟΚ και του περιχαρακωμένου, αγωνιζόμενου για την πολιτική του επιβίωση ΚΚΕ, τίποτα δεν τελείωσε την 21η Μαΐου.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, όρθιος και έτοιμος να ριχθεί με όλες του τις δυνάμεις και σε αυτή τη μάχη.

Σε όλους τους παραπάνω η απάντησή μας είναι ότι όσο και να προσπαθούν δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή πρέπει να είναι και θα είναι η τελευταία «ήττα» της κυβερνώσας Αριστεράς. Αν μη τι άλλο δεν είναι η πρώτη φορά που η Αριστερά επιχειρεί και πετυχαίνει το ακατόρθωτο.

  • Στην αφετηρία λοιπόν ξανά με ορμή, με δυναμική, με κέφι και συλλογική δράση, θα αγωνιστούμε στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου για να ακουστεί δυνατά και με αξιοπρέπεια η φωνή όλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το οφείλει στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί, το οφείλει στην κληρονομιά του, στην ιστορία του ιδίου και των μελών του, μα πάνω από όλα το οφείλει στην μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που τον εμπιστεύθηκε για να κρατήσει τη χώρα όρθια από την καταστροφή και την πτώχευση στην οποία την οδήγησαν οι αντιλαϊκές πολιτικές και η διαφθορά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

  • Στο αφήγημα των αντιπάλων μας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών, απαντάμε ότι θα είναι πάντα ο μεγάλος κερδισμένος, γιατί στην πιο δύσκολη στιγμή της νεότερης ιστορίας μας, κατάφερε να πετύχει το στόχο του και να σώσει τη χώρα από την απόλυτη καταστροφή. Και το πέτυχε με ενότητα, συνέπεια και πάνω απ’ όλα εντιμότητα.
  • Δεσμεύεται όμως να μην επιτρέψει να γίνει ο μεγάλος χαμένος ο λαός του μόχθου, οι άνθρωποι της εργασίας, οι νέοι και οι νέες και στο τέλος η ίδια μας η πατρίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ, με το κεφάλι ψηλά χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Θα δώσει την νέα μάχη, μοναχός πλέον απέναντι στα συστημικά κέντρα εξουσίας, την ολιγαρχία του πλούτου και των κρατικοδίαιτων συμφερόντων.

Δεν μας συγχώρεσαν και δεν θα συγχωρέσουν που δείξαμε στο λαό ότι υπάρχει και άλλους είδους διακυβέρνηση ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Δεν μας συγχώρεσαν το ότι αντισταθήκαμε στην προσπάθεια χειραγώγησης. Σ’ αυτόν λοιπόν τον ανένδοτο αγώνα ο μόνος σύμμαχος μας θα είναι ο λαός μας.

  • Είναι χρέος μας και δέσμευση μας η προάσπιση της δημοκρατίας, της δημόσιας περιουσίας, η προάσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας μας, του κράτους δικαίου τον συμφερόντων του λαού.
  • Θα πάμε λοιπόν για να αναμετρηθούμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Με καθαρή και στοχευμένη κυβερνητική πρόταση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολλών, στις προσδοκίες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γιατί μόνο εμείς έχουμε το θάρρος. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις