ΟΥΑΛΙΑ. Τεράστιος μεταλλικός μονόλιθος βρέθηκε στην κορυφή ενός λόφου στο Powys της ορεινής Ουαλίας, μια ανακάλυψη που ακολουθεί την έξαρση των μονολίθων σε όλο τον κόσμο το 2020, για τους οποίους οι υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας υποστήριζαν πως θα μπορούσαν να είναι έργο εξωγήινων!

Όταν ο Craig Muir εντόπισε το εν λόγω αντικείμενο ενώ έκανε πεζοπορία στην κορυφή ενός λόφου, νόμιζε ότι είχε μια στενή επαφή... τρίτου τύπου. Ωστόσο, αν και δεν θεωρείται πολύ πιθανό να πρόκειται για απόδειξη εξωγήινης ζωής, ο γυαλιστερός, ασημένιος μονόλιθος που βρέθηκε σε λασπωμένη περιοχή των ορεινών όγκων του Powys είναι εντυπωσιακά μυστηριώδης.

«Όταν το είδα για πρώτη φορά, έμεινα λίγο έκπληκτος, καθώς έμοιαζε με κάποιο είδος UFO» δήλωσε ο Muir, οικοδόμος που ζει στο κοντινό Hay-on-Wye. «Φαινόταν σαν ένα πολύ λεπτό μεταλλικό, σχεδόν σαν χειρουργικό ατσάλι. Η χαλύβδινη κατασκευή είχε μήκος σχεδόν 10 πόδια και φαινόταν απόλυτα ισοπεδωμένη και σταθερή, παρά τον καιρό που ήταν θυελλώδης».

Το ανεξήγητο μυστήριο

Η εν λόγω θέαση του αντικειμένου, έρχεται μετά από μια σειρά παρόμοιων εμφανίσεων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Από το 2020 αναφέρθηκαν πολλαπλές θεάσεις σε απομονωμένες κυρίως περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ενώ προκάλεσε μάλιστα και πλήθος συζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σίγουρα επρόκειτο για έργο εξωγήινων. Κάποιοι διέψευσαν αυτές τις φήμες, πιστεύοντας αντίθετα ότι πρόκειται για ένα ακόμη περίτεχνο κομμάτι μυστικής τέχνης. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός τέτοιου αντικειμένου το 2020 που έκανε την εμφάνισή του και περιείχε τις λέξεις Not Banksy γραμμένες πάνω του.

Που έχουν εμφανιστεί τεράστιοι μονόλιθοι

Οι περισσότεροι που έχουν βρεθεί είναι στις ΗΠΑ, ενώ μυστηριώδεις λίθοι έχουν εμφανιστεί και σε Ρουμανία, στην Βρετανία σε Ολλανδία και Κολομβία!

Μονόλιθοι επίσης έχουν εμφανιστεί στο βουνό Ατασκαδέρο, στο Γκολντεν Στέιτ, στο Stadium Park του Σαν Ντιέγκο, στο Canyon Country Park στο Joshua Tree, στο Κολοράντο (Sunlight Mountain Resort) στο Λος Άντζελες, και οι εμφανίσεις… συνεχίζονται.

Τα σενάρια είναι πολλά, και περιλαμβάνουν από κόλπο μάρκετινγκ μέχρι… εξωγήινη παρέμβαση. Τίποτα μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις