ΜΑΝΗ. Το Κ.Υ. Αρεόπολης επισκέφθηκε την Πέμπτη 25/2, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης. Για άλλη μια φορά είχε την ευκαιρία να τονίσει την ανάγκη, πλέον, προτεραιοποίησης των παραγωγικών ηλικιών και των επαγγελματιών, κατά τους εμβολιασμούς.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία των εμβολιασμών και την ανίχνευση κρουσμάτων, από τον διευθυντή, γιατρό και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, κ. Ανάργυρο Μαριόλη.

Συζήτησε επίσης με το προσωπικό και τους επισκέπτες του Κέντρου Υγείας.

Όπως αναφέρει ο κ. Αραχωβίτης, «…παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού και των εργαζομένων στην Υγεία, η πορεία των εμβολιασμών είναι μακράν εκτός του χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει η Κυβέρνηση».

Επιπλέον, «… η παραγωγή των εμβολίων από τις εταιρίες, τις οποίες χρηματοδότησε με, σκανδαλωδώς, προκλητικούς όρους η Ευρωπαϊκή Ένωση, γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, τον τουρισμό και την οικονομία όλης της Ευρώπης».

Τέλος, ο κ. Αραχωβίτης, υπογράμμισε:

«Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης λειτουργεί αναβαθμισμένο τα τελευταία χρόνια και με τις φιλότιμες προσπάθειες του διευθυντή, των γιατρών και των εργαζομένων προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στην Μάνη. Η λειτουργία των Πρωτοβάθμιων δομών, πλήρως εξοπλισμένων και επαρκώς στελεχωμένων, είναι εκείνη ακριβώς που χρειάζεται η χώρα, ώστε να βρίσκεται άμεσα δίπλα στον πολίτη και να αποσυμφορεί τις Δευτεροβάθμιες δομές, που είναι τα νοσοκομεία».