Η αλήθεια είναι πως σε κανέναν δεν αρέσουν οι αποτυχίες, αλλά ένα ρητό λέει πως αν δεν έχεις αποτύχει, δεν έχεις γνωρίσει και την επιτυχία.

Ο ιδιοκτήτης της Virgin Group, Sir Richard Branson, λέει για αυτό: «Μην ντρέπεσαι για τις αποτυχίες σου. Μάθε από αυτές και απλά ξεκίνα ξανά. Το να κάνεις λάθη είναι μέρος του DNA κάθε επιτυχημένου επιχειρηματία και ακόμα και εγώ, δεν αποτελώ εξαίρεση».

Μπορεί να μην είσαι επιχειρηματίας, ή ακόμα και να μην ξέρεις τον Richard Branson αλλά σίγουρα τα όσα λέει, είναι πηγή έμπνευσης. Ωστόσο, σημείο κλειδί για να πετύχεις είναι η προσαρμοστικότητα, μαζί με άλλα χαρακτηριστικά φυσικά.

Το να έχεις έναν μηχανισμό που σου επιτρέπει να σηκώνεσαι ξανά στα πόδια σου, είναι ευλογία και ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Νεβάδα, Steven Hayes λέει ότι ο σωστός τρόπος για να το πετύχεις είναι να αποδέχεσαι τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου. Να σκέφτεσαι όσα σε νοιάζουν πραγματικά στη ζωή αλλά και πώς θέλεις να είναι η ζωή σου. Αμέσως μετά, οργάνωσε τον τρόπο που δρας ώστε να σε πάει πιο κοντά στους στόχους σου.

5 τρόποι για να προσαρμοστείς σε μια δύσκολη κατάσταση

Εκτίμησε με ειλικρίνεια την κατάσταση

Οι ισορροπημένοι άνθρωποι, χρησιμοποιούν την συναισθηματική τους ευφυΐα ώστε να δουν τι τους κάνει να νιώθουν ότι απειλούνται. Καθαρίζουν την σκέψη τους και συγκεντρώνονται, μέχρι να δούνε την ρίζα του προβλήματος. Τι πιστεύεις ότι φταίει και η κατάσταση που βιώνεις, σε κάνει να νιώθεις όπως νιώθεις; Αν είναι κάτι που δεν έλυσες στο παρελθόν και έχει ριζώσει μέσα σου, προσπάθησε να το ξεπεράσεις. Αν δεν το κάνεις τώρα, θα συνεχίσεις να νιώθεις απελπισμένος και νευρικός.

Δες το θέμα αλλιώς

Οι άνθρωποι που έχουν ισχυρό νου, αποφεύγουν το δράμα μέσα στο κεφάλι τους και βλέπουν σφαιρικά την κατάσταση. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις και εσύ αυτό, είναι να σκέφτεσαι μόνο το τώρα και όχι το τι έγινε παλαιότερα.

Βάλε τα όριά σου

Επιπλέον, οι άνθρωποι που είναι ισορροπημένοι και ισχυροί, ανακάμπτουν από δύσκολες καταστάσεις με το να λένε ένα μεγάλο «όχι» σε όποιον χαλάει τους στόχους, το πρόγραμμά τους, σε όποιον δεν συμφωνεί με τις αξίες και τα πιστεύω τους. Θύμισε στον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να λες συνεχώς «ναι» σε όλα και όλους και δείξει αντίσταση σε ότι δεν σου ταιριάζει.

Πάρε την ευθύνη για τις πράξεις σου, αλλά όχι για τις πράξεις άλλων

Μόλις ένας ισχυρός άνθρωπος (με ισχυρό νου, το τονίζω) δει ότι έχει καθαρίσει το περιβάλλον του από ό,τι δεν του ταιριάζει, δεν νιώθει ένοχος για όσα δεν έκανε, ή για τα όσα άσχημα συνέβησαν που δεν προκάλεσε εκείνος. Οι ισχυροί και ισορροπημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι δεν είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις των άλλων και δεν νιώθουν άσχημα για κάτι που έκανε κάποιος άλλος.

Λύσε τους δεσμούς σου με τα τοξικά άτομα

Οι άνθρωποι που έχουν ισχυρό νου, είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να ξέρουν ότι το περιβάλλον τους, τους επηρεάζει. Όταν νιώθεις ότι κάποιος σου τραβάει το χαλί από τα πόδια, αντί να τον δείξεις «με το δάχτυλο» απλά αποχώρησε από την κατάσταση.

Πηγή: thriveglobal.gr