ΑΧΑΪΑ. Τα συμπτώματα παράλυσης που παρουσίασε ένας 32χρονος στη δυτική Αχαΐα, ο οποίος προ δεκαημέρου είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca, δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, αλλά με το… άγχος και τον φόβο.

Σε υπερβολικό άγχος και φόβο οφείλονταν τα συμπτώματα παράλυσης που παρουσίασε ένας 32χρονος στη δυτική Αχαΐα, ο οποίος προ δεκαημέρου είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο άνδρας εισήχθη στη νευρολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου όπου μετά από σειρά εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα παθολογικό εύρημα και το περιστατικό δεν έχει σχέση με το εμβόλιο κατά του κορονοϊό, αλλά ήταν αποτέλεσμα τον υπερβολικού φόβου για το τι θα μπορούσε να προκαλέσει το εμβόλιο, όπως αναφέρει το thebest.gr.

«Υπάρχουν πλείστα περιστατικά εμβολιασθέντων που προστρέχουν στα Επείγοντα αναφέροντας ποικίλα συμπτώματα που ευτυχώς έως τώρα οφείλονται στην στρεσογόνο κατάσταση που βιώνουν από υπερβολικό άγχος και φόβο» επισημαίνει στην εφημερίδα «Γνώμη» ο καθηγητής Νευρολογίας, Γιάννης Ελλούλ, που χειρίστηκε το περιστατικό.