Μια διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων θα διερευνήσει και θα αποκαλύψει έναν παγκόσμιο ιστό ψεμάτων που αφορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ο οποίος επηρεάζει την αντίληψη του κοινού για αυτό και για τα ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης.

Το έβδομο επεισόδιο του The Advocates Voice, ή TAV, με τίτλο “η μάχη μεταξύ καινοτομίας και τακτικής εκφοβισμού”, θα κάνει πρεμιέρα στις 6 μ.μ. ώρα Χονγκ Κονγκ - ή 10 μ.μ. ώρα Νέας Ζηλανδίας - την Κυριακή 11 Ιουλίου.

Με επικεφαλής τον εμπειρογνώμονα δημόσιας υγείας που εδρεύει στην Ελλάδα, Dr Κωνσταντίνο Φαρσαλινό, η συζήτηση της επιτροπής θα προβληθεί ταυτόχρονα στη σελίδα Facebook του CAPHRA. Παροτρύνονται οι ζωντανές ερωτήσεις από τους θεατές προς το πάνελ.

Η Nancy Loucas, εκτελεστική συντονίστρια του Συνασπισμού Υπέρμαχων της Μείωσης της Βλάβης από τον Καπνό Ασίας-Ειρηνικού- CAPHRA- που φιλοξενείται θα κάνει συναρπαστική και έγκαιρη προβολή, λέει η TAV 7.

Η TAV κερδίζει ισχυρό κοινό μεταξύ των υποστηρικτών του Tobacco Harm Reduction και του ευρύτερου κοινού. Ακολουθεί τα αυξανόμενα στοιχεία, εντοπίζοντας γνωστά αριθμητικά στοιχεία και φορείς στο κέντρο των ψευδών κατηγοριών κατά των ασφαλέστερων προϊόντων THR. Εντωμεταξύ οι αδικαιολόγητες επιθέσεις εναντίον των υποστηρικτών καταναλωτών προϊόντων μειωμένης βλάβης -THR -αυξάνονται.

“Οι δισεκατομμυριούχοι φιλάνθρωποι χρησιμοποιούν τα χρήματά τους για να επηρεάσουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και με τη σειρά τους κυβερνήσεις που βασίζονται στην καθοδήγησή τους σχετικά με τις πολιτικές για τον καπνό. Είναι ένας εξελιγμένος παγκόσμιος ιστός ψεμάτων και ο Dr. Φαρσαλινός και η ομάδα TAV θα αποκαλύψουν την αλήθεια”, λέει η κ. Loucas.

“Αγνοώντας την επιστήμη, ο ΠΟΥ αντιμετωπίζει το κάπνισμα και το άτμισμα με νικοτίνη με τον ίδιο τρόπο. Αυτή η καταστροφική προσέγγιση προς τα ασφαλέστερα προϊόντα ατμίσματος και υγρά αναπλήρωσης https://www.replacesmoke.com/eshop/ygra-anaplirosis με νικοτίνη συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τα ποσοστά διακοπής του καπνίσματος, κοστίζοντας εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως”, λέει η Nancy Loucas.

Λέει ακόμα ότι το TAV 7 θα διερευνήσει επίσης και το ρόλο της φιλανθρωπικής επιρροής δισεκατομμυρίων στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και επιστημονικά περιοδικά.

“Οι ίδιοι άνθρωποι που χρηματοδοτούν ακαδημαϊκά ιδρύματα για την ‘έρευνά τους’, στη συνέχεια, βοηθούν στη μετάδοση αυτής της έρευνας μέσω των κυριότερων μέσων ενημέρωσης. Έχει να κάνει με τον έλεγχο της αντίληψης του κοινού και την προώθηση ψεμάτων σχετικά με τη μείωση των βλαβών κατά του καπνού”, λέει η κ. Loucas.

Λέει ότι ορισμένοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες ουσιαστικά αγοράζονται και πωλούνται από δισεκατομμυριούχους και τα ιδρύματά τους.
“Η στρατηγική για τη διαφθορά του κοινού και η ακαδημαϊκή αφήγηση μέσω της χρηματοδότησης της έρευνας και του επηρεασμού των μέσων ενημέρωσης είναι εκτός ελέγχου. Εκτός από την παρουσίαση των ψεμάτων τους ως επιστήμη, πρέπει να σταματήσουν οι δυσφημιστικές επιθέσεις των πανεπιστημιακών ερευνητών και των επιστημόνων κατά των καταναλωτών THR.” Όπως δηλώνει, “πρέπει να λογοδοτήσουν.”

H TAV 7 θα συζητήσει τους καλύτερους τρόπους που θα μπορούν οι καταναλωτές που υποστηρίζουν τη μείωση των βλαβών, να ανταποκριθούν σε τέτοιες επιθέσεις.
“Η σκέψη ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα υγρά αναπλήρωσης - το πιο αποτελεσματικό εργαλείο διακοπής του καπνίσματος στον κόσμο - δαιμονοποιείται με τόσο συστηματικό, παγκόσμιο τρόπο, είναι κάτι που πρέπει να εκτεθεί πλήρως. Η TAV 7 θα κάνει αυτό ακριβώς ” λέει η Nancy Loucas.

Το πάνελ θα περιλαμβάνει κορυφαίους υποστηρικτές καταναλωτών THR της Ασίας-Ειρηνικού: Asa Saligupta (Διευθυντής του ECST - ENDs Cigarette Smoke Thailand, Mirza Abeer (Διευθυντής του ASAP Pakistan - Association for Smoking Alternatives in Pakistan) και ειδικός στα μέσα ενημέρωσης Jena Fetalino (Διευθυντής του JFPR Philippines).

Ομάδες καταναλωτών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού υπέβαλαν επίσης αναφορά που καλεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να σεβαστεί τα δικαιώματα των καταναλωτών και να σταματήσει να δαιμονοποιεί τις επιλογές μείωσης της βλάβης του καπνού πριν από την επόμενη διετή συνάντηση για τη Σύμβαση-Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνού (FCTC) του ΠΟΥ το Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις