ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στις 21.657 έφτασαν οι νέες διαγνώσεις κορονοϊού, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 60 θάνατοι συμπολιτών μας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 28/12, ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στους 7 Νομούς της Πελοποννήσου σήμερα είναι 1.412.

Αναλυτικά:

- 145 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 86 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

- 412 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 187 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

- 228 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

- 185 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

- 169 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

Έκτακτη συνεδρίαση των ειδικών

Η τεράστια διασπορά και η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, οδηγούν σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων την Τετάρτη (29/12) στις 12:00 προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο εφαρμογής των μέτρων που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης πριν τις 3 Ιανουαρίου ή ακόμα και αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα.

«Όλα είναι ανοιχτά για επαναξιολόγηση, βάσει της πορείας της πανδημίας» ανέφερε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για εφαρμογή μέτρων πριν τις 3 Ιανουαρίου, άφησε και ο κυβερνητικός εκρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας: «Σταθμίζουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων και αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για τη χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Τα νέα μέτρα

Όπως είναι γνωστό από το απόγευμα της Δευτέρας (27/12), ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου και μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, χωρίς να αποκλείεται η επέκτασή τους, ανάλογα τις εισηγήσεις των ειδικών και της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Ειδικότερα, για την εστίαση και τη διασκέδαση προβλέπονται τα εξής:

  • Τα μαγαζιά θα λειτουργούν έως τις 00:00, μόνο για εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς όρθιους.
  • Επιβάλλεται όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι, ενώ θα υπάρξουν και αποστάσεις.Για τα γήπεδα, αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές.

Όσον αφορά τη μάσκα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή εναλλακτικά διπλής μάσκας, σε σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), όπως και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

Επίσης, θα υπάρχει σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας και σε μέρη με συνωστισμό.Επιπλέον, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο με μοριακό τεστ 48 ωρών.

Αναμένεται να υπάρξει τηλεργασία «τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες» σε ποσοστό που θα φτάνει έως το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις