ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στις 36.246 έφτασαν οι νέες διαγνώσεις κορονοϊού, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 78 θάνατοι συμπολιτών μας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 3/1, ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στους 7 Νομούς της Πελοποννήσου σήμερα είναι 3.385.

Αναλυτικά:

- 357 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 319 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

- 1.133 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 415 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

- 530 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

- 207 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

- 424 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

Άνοιγμα σχολείων: Προς αύξηση των self test

Στην κορυφή της ατζέντας κυβέρνησης και ειδικών παραμένει το άνοιγμα των σχολείων, ενώ αναμένονται αύριο ή μεθαύριο οι εισηγήσεις της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που θα καθορίσουν τις οριστικές αποφάσεις για την τελική ημερομηνία, αλλά και τις αλλαγές που δεδομένα θα υπάρξουν στα πρωτόκολλα.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας και στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Βούληση της κυβέρνησης, όπως διαμηνύεται εδώ και αρκετές ημέρες, παραμένει η επαναλειτουργία στις 10 Ιανουαρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Πάντως, διχογνωμία έχει καταγραφεί και μεταξύ των ειδικών, με αρκετούς εξ αυτών να εκφράζουν επιφυλάξεις, ενώ άλλοι τάσσονται υπέρ του ανοίγματος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις