ΜΟΛΑΟΙ. Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Μολάων και η θέση των εργαζομένων στην Υγεία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής συνάντησης – συζήτησης που είχε τη Δευτέρα 21/3, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Αραχωβίτης, και κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μονεμβασίας με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

  • Δεν επαρκεί το υγειονομικό προσωπικό – Δεν «βγαίνουν» οι εφημερίες!

Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν την κατάσταση από πλευράς επάρκειας υγειονομικού προσωπικού και τις μετακινήσεις προς τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης για την κάλυψη των εφημεριών.

Διαπιστώνεται ότι η έλλειψη σε μόνιμο υγειονομικό προσωπικό είναι τεράστια και η κάλυψη με επικουρικό προσωπικό δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για ένα δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

  • «Να μην γίνει το Νοσοκομείο Μολάων, Κέντρο Υγείας…»

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων εξέφρασε έντονα την ανησυχία του για την διατήρηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων ως νοσοκομείο, καθώς «…έρχονται ξανά στην επιφάνεια σενάρια για υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας».

  • Δέσμευση Αραχωβίτη

Ο Στ. Αραχωβίτης από την πλευρά του υπογράμμισε:

«Όπως το 2013 και το 2014 απετράπη το σενάριο υποβάθμισης του Νοσοκομείου, έτσι και τώρα στεκόμαστε σθεναρά στην άποψη ότι, λόγω της γεωμορφολογίας και του τουρισμού της νοτιοανατολικής Λακωνίας, το Νοσοκομείο Μολάων θα πρέπει να παραμείνει Νοσοκομείο».

  • «Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και αναβάθμιση υπηρεσιών»

«Η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύεται ότι θα στελεχώσει το Νοσοκομείο Μολάων, αλλά και όλες τις δομές υγείας της Λακωνίας, με μόνιμο προσωπικό και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται αύξηση του μισθού των υγειονομικών και παροχή κινήτρων, ώστε τα παιδιά που αποφοιτούν από τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας μας να μην ωθούνται στην μετανάστευση.

Τον Φεβρουάριο του 2019 συμφωνήθηκε η καθολική ανέγερση νέου Νοσοκομείου στη Σπάρτη από το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” το οποίο ευχαριστούμε. Έτσι και για το Νοσοκομείο Μολάων θα αναζητηθούν λύσεις αναβάθμισης

Στη συνάντηση από τον Σύλλογο Εργαζομένων, παραβρέθηκαν η πρόεδρος Δήμητρα Θεολογίδου, η Νταή-Ζαμπανια Χαραλαμπία, η Ελένη Παπαδάκη και η Φραντζέσκα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις