ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ημέρα κατά την οποία αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στα συμπτώματα, τα αίτια, τη θεραπεία και την πρόληψη των επιπλοκών του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Ο Δήμος Καλαμάτας στήριζε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος, διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό Συλλόγων, όπως ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία».

Στα μπλε το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Η Καλαμάτα θα στείλει και φέτος το δικό της μήνυμα. Στο πλαίσιο της 14ης Νοεμβρίου 2022, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και ο Σύλλογος Διαβητικών Μεσσηνίας «Η Γλυκιά Μεσσηνία», θα πραγματοποιήσουν εκστρατεία ενημέρωσης στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου Καλαμάτας, από 5.00 μμ έως και 8.00 μμ. με τίτλο: «ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ».

Συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία και ώρα 6.15μμ θα γίνει φωταγώγηση του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας "Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή" με χρώμα μπλε, χρώμα το οποίο έχει επιλεγεί να φωταγωγούνται κεντρικά σημεία των πόλεων από την Παγκόσμια Οργάνωση Διαβήτη (IDF) κάθε 14η Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των φορέων της Μεσσηνίας και οι επαγγελματίες υγείας θα μεταφέρουν το μήνυμά τους για τον Διαβήτη και τον φετινό εορτασμό.

Στο χώρο της κεντρικής πλατείας θα στηθεί τέντα όπου από τις 5.00μμ έως 8.00μμ θα γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και νοσηλευτές του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του ΕΕΣ , θα διανεμηθούν έντυπα και θα πραγματοποιηθούν διαδραστικά παιχνίδια, happenings και facepanting από τον κλόουν Βούλη, μέσω των οποίων σκοπεύουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και κυρίως τα παιδιά για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της Π.Ε. Μεσσηνίας, της ΕΣΑμεΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και έχουν την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ε.Ε.Σ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις