Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το 50% των καρδιοπαθών έχουν ένα σωματικό σύμπτωμα μια μέρα πριν από την καρδιακή προσβολή.

Τα ευρήματα είναι διαφορετικά, σύμφωνα με ιατρικούς ερευνητές στο Ινστιτούτο Καρδιάς Smidt του Λος Αντζελες, με τις γυναίκες και τους άνδρες να έχουν ευδιάκριτα αλλά εμφανή προειδοποιητικά σημάδια της επικείμενης και συχνά θανατηφόρου κρίσης υγείας.

Οι γυναίκες τείνουν να έχουν δύσπνοια, ενώ οι άνδρες βιώνουν πόνο στο στήθος, σύμφωνα με τους ερευνητές που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Lancet Digital Health.

Αλλα, λιγότερο συνηθισμένα προειδοποιητικά σημάδια, που εμφάνισαν και τα δύο φύλα, περιλαμβάνουν δραστηριότητα που μοιάζει με επιληπτικές κρίσεις και αφύσικη εφίδρωση.

Οι ερευνητές λένε ότι γνωρίζοντας τα ενδεικτικά σημάδια, οι ασθενείς και οι ιατροί μπορούν να αποσοβήσουν αυτές τις ξαφνικές καρδιακές προσβολές, οι οποίες είναι θανατηφόρες έως και στο 90% των περιπτώσεων.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε δεδομένα από δύο μελέτες καρδιακής ανακοπής στην Καλιφόρνια και στο Ορεγκον, οι οποίες περιελάμβαναν ασθενείς ηλικίας από 18 έως 85 ετών. Για σύγκριση, οι ερευνητές εξέτασαν επίσης άτομα που είχαν παρόμοια προειδοποιητικά σημάδια αλλά δεν παρουσίασαν καρδιακή ανακοπή.

Οι ασθενείς που παρατηρούν ένα προειδοποιητικό σημάδι και καλούν τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προτού καταρρεύσουν από μια ξαφνική καρδιακή ανακοπή έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις