Γράφει η Αντωνία Μπούζα*

Στο καλοπαιγμένο σώου στάχτης στα μάτια των πολιτών απο πλευράς του νέου Περιφερειάρχη κ.Νίκα για τα πυρηνελουργεία, πληροφορηθήκαμε πως ακούστηκαν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες και ενίοτε παράδοξες θέσεις.

Ακούστηκε:
1. Πως δεν χρειάζονται να έχουμε πυρηνελουργεια αν δεν μπορούμε να προστατέψουμε τον κόσμο.
Δηλ. ο κυρίαρχος στον τόπο μας κλάδος της ελαιοκομίας πως θα πρέπει να προχωρήσει; Έχει εκπονήσει σχέδιο σε τέτοια περίπτωση ;

2. Πως έδωσε εντολή εμφατικά, για το αυτονόητο. Δηλαδή την αποδοχή των υπηρεσιακών ελέγχων από τους πυρηνελουργους, αλλιώς οι έλεγχοι θα γίνουν παρουσία αστυνομικών αρχών, κάτι που ξέχασε να πει πως ήδη γινόταν σε όσους είχαν τέτοιες συμπεριφορές.

3. Απευθυνόμενος στις υπηρεσίες, ζήτησε το ύψος του προστίμου να είναι το υψηλότερο. Έπρεπε να γνωρίζει πως υπάρχει σχετική νομοθεσία που ακολουθείται απαρέγκλιτα .
Επειδή στα σώου όταν είναι κακοπαιγμένα, ευθύνη εχουν οι πρωταγωνιστές, ερωτώ:
- Ποια η δική του μέχρι σήμερα δραστηριότητα ως υπεύθυνος του Δήμου Καλαμάτας στην επίλυση του υπαρκτού προβλήματος;
Με ποιον συνεργάστηκε; Ποιες προτάσεις κατέθεσε και που;
Ποια άλλη πρωτοβουλία ανέλαβε εκτός μιας μήνυσης κατ´αγνώστων; (Δυστυχώς ακόμη και η μήνυση κατ´ αγνώστων που υπέβαλε για τα πηρυνελουργεία ήταν επικοινωνιακού μόνο χαρακτήρα, διότι συνεχίζει να παραπληροφορεί τους πολίτες λέγοντας πως δεν κλήθηκε αρμοδίως στην εξέλιξη της ποινικής υπόθεσης, ενώ όφειλε να γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, επειδή η έγκληση ήταν κάτι αγνώστων).
-Τις ευθύνες του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος που δεν έχει μέχρι σήμερα νομοθετήσει σχετικά με την εξειδίκευση των ελέγχων στα πυρηνελουργεια, διαχωρίζοντας τα από τη βαριά βιομηχανία σε σχέση με τους ρύπους κλπ τις ανέφερε; Σε τι ενέργειες θα προβεί; Έχει συντάξει προτάσεις για νομοθετική επεξεργασία;
-Γιατί στη σύσκεψη δεν προσκλήθηκαν οι μειοψηφίες;
Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που επηρεάζει τη διαβίωση των τοπικών κοινωνιών, δεν μπορούμε να πορευτούμε με κακοπαιγμένα σώου άλλων εποχών, παρά μόνο με δουλειά και σχέδιο.

Επειδή το θέμα αυτό είχε σηκωθεί από την παράταξη του πολύ ψηλά την προεκλογική περίοδο, περιμέναμε να είχε καταθέσει στη σύσκεψη και μια εξειδικευμένη πρόταση , αντί αυτού, είδαμε τη δήθεν αυστηρή πλευρά ενός σώου στάχτης, στα μάτια της κοινωνίας .
Αναμένουμε στοιχειοθετημένες θέσεις και προτάσεις για την επίλυση του υπαρκτού προβλήματος που ταλαιπωρεί τους πολίτες και όχι δήθεν "Ιαβερηδες" στην πολιτική σκηνή του τόπου μας .

* Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου – πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr