Γράφει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος

Όταν χαϊδεύεις τον ταραξία μετά την Ελλάδα δεν θα αργήσει να χτυπήσει ξανά την πόρτα της Βιέννης

Πράγματι λαμπροί οι εορτασμοί (εκτός κάποιων παραφωνιών) στην Ελλάδα και τον κόσμο για την επίσημη Επέτειο έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Θετικό το κλίμα και η απήχηση στους λαούς και συγκινητικά τα μηνύματα των ηγετών (εκτός των κολλητών φίλων μας Γερμανών!!!). Εκείνο που λησμόνησαν (τυχαίο;) όλοι οι ηγέτες (πλην Μακρόν) ήταν ότι ο Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων που ήταν διαρκής και έλαβε συγκεκριμένη και οργανωμένη δράση το 1821 ΔΕΝ ήταν εναντίον ΑΟΡΑΤΟΥ εχθρού (!). Ήταν ο αγώνας των απλών και γνήσιων φωτισμένων Ελλήνων κυρίως εναντίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με πυρήνα την Τουρκία (αλλά και των κοτζαμπάσηδων).

Έτσι για μια ακόμα φορά η Ελλάδα όπως:

2500 χρόνια στις Θερμοπύλες και στην Σαλαμίνα απέκρουσε την Περσική Αυτοκρατορία (δηλαδή τους αποκαλούμενους Βαρβάρους) διασώζοντας εκτός της Πατρίδας τον τότε Δυτικό Πολιτισμό.

81 χρόνια αντιστάθηκαν στον Γερμανικό Ναζισμό και την Ιταλικό Φασισμό δημιουργώντας τους όρους της ήττας του Άξονα.

Έτσι και το 1821 με τον αγώνα και τους ποταμούς αίματος διαμόρφωσε το : Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες (Τσωρτσιλ) απέναντι στην βαρβαρότητα του Οθωμανικού ζυγού.

Και ενώ όλα αυτά είναι ιστορικά καταγεγραμμένα και αποδεδειγμένα ποια η στάση και οι κυρώσεις των συμμάχων μας σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ, απέναντι στην ανασυγκρότηση του νέο -Οθωμανισμού;

Όταν υπάρχουν:

- 82 ημέρες πολεμικών ερευνών στο Καστελόριζο και οι απειλές πολέμου κατά τις Ελλάδος

- Την επανάληψη του casus belli (προ- κήρυξη πολέμου ) μόλις η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια ( Α. Τσαβούσογλου).

- Την διακίνηση 14.000 παράνομων μεταναστών καθ ΄ όλο το 2020 - Τον τουριστικό εποικισμό της Αμμοχώστου

- Τις απειλές κατά της Γαλλίας σε (περίπτωση που το αεροπλανοφόρο Ντε Γκώλ εμπόδιζε το Ορούτς Ρέϊς, τις ύβρεις Ερντογάν που δήλωσε ότι ο Μακρόν δεν έχει ούτε το μπόϊ του Ναπολέοντα)

- Την ευθεία αμφισβήτηση των Εθνικών Συνόρων σε Θάλασσα και νησιά

- Την ευθεία αμφισβήτηση της Κύπρου ως ανεξάρτητου Κράτους μέλους της Ε.Ε.

- Τις ύβρεις προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την Ελληνική πολιτική ηγεσία ότι είναι ανίκανοι και θα πάθουμε ότι το 1922.

- Το σύμβολο της Ορθοδοξίας και της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μετατρέπεται σε Τζαμί.

Έδωσαν ραντεβού επανεξέτασης των κυρώσεων τον Ιούνιο συζητώντας ταυτόχρονα την τελωνειακή Ένωση, τα μεταναστευτικά ρεύματα, την χρηματοδότηση της Τουρκίας κλπ.

Ας κατανοήσουν πλέον οι Ευρωπαίοι αλλά και ο υπερατλαντικός μας σύμμαχος όταν χαϊδεύεις ένα ταραξία σε Αιγαίο και Ν.Α Μεσόγειο πέρα από κάθε έννοια δικαίου, μπορεί οι επιπτώσεις να είναι δραματικές για τον Ελληνισμό, όμως ο νέο-Οθωμανισμός δεν θα αργήσει να βρει και να χτυπήσει ξανά την πόρτα της Βιέννης (η ιστορία διδάσκει). Τότε θα θυμηθείτε το : ΕΛΛΑΔΑ ΣΩΣΕ ΜΑΣ!

Υ.Γ : Μετά τα συγκινητικά μηνύματα είναι η ώρα εφαρμογής του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Τουρκία με όλους τους όρους και μέσα. Τότε να δούμε τον πήλινο γίγαντα Ερντογάν!

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr