Γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος*

Με την αναδυόμενη δυσοσμία των τελευταίων ημερών αναρωτιέται κανείς πού πάμε ως χώρα; Τι άλλο θα μας προκύψει από αυτό τον βούρκο! Τι θα βγάλει ακόμη η θερμοκοιτίδα των υπογείων της κεντρικής εξουσίας!

Κοίτα να δεις πόσα «ηγουμενεία» ακόμη υπάρχουν για να θυμηθούμε τα δικά μας!

Όσο και αν προσπαθούν οι «αγιογράφοι» των ΜΜΕ, βλέπε καλοπληρωμένοι- ενοικιασμένοι κονδυλοφόροι , να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο σε ένα πρωτόγνωρο επικοινωνιακό ιμπέριουμ!

Στην πραγματικότητα όμως έχει σηκωθεί πολύς μπουχός που δεν θα μπορέσει να κατακάτσει! Βρισκόμαστε στην απαρχή εξελίξεων. Οι τροχιοδεικτικές βολές έχουν φύγει ήδη από την κάνη τους, όσο αν και τα σενάρια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με το φιλικό σοφτ γουέρ κάνουν παρέλαση στις οθόνες μας καθημερινά!

Το εξοργιστικό βέβαια είναι ότι η ταλαιπωρημένη, πολύπαθη και διχασμένη κοινωνία μας περιμένει από το λεγόμενο οικονομικό- εφοπλιστικό κατεστημένο να αλλάξει την ατζέντα! Κάποτε το Λαϊκό Κίνημα πρωτοστατούσε και επέβαλε τις αναγκαίες αλλαγές. Σήμερα αυτό δεν υπάρχει. Ξεδοντιασμένο και ανήμπορο αδυνατεί να δώσει λύσεις και να δηλώσει παρόν!

Στη θέση του το υποκατάστατο ως φαίνεται φαντάζει ο μιντιάρχης-ιδιοκτήτης του ΜΜΕ, ο μεγαλοεκδότης, ο εφοπλιστής, ο οικονομικός παράγων, ο ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας!!! Κατάντια; Πιθανόν! Ο επικαρπωτής θα μεταλλαχθεί σε διασώστη; Τραγικό και ταυτόχρονα κωμικό δε φαίνεται;

Σίγουρα όμως το πολιτικό καύσιμο ετούτης της κυβέρνησης εξαντλήθηκε! Δεν μπορεί να πάει παραπέρα! Οι αυθεντίες τελείωσαν. Η ιδεολογία της ανέξοδης ευκολίας δεν παράγει πλέον άλλους ιριδισμούς!

Και εσχάτως λοιδορεί και την κοινωνία, σε μια απόπειρα μαζικού εμπαιγμού, με τα καλαθάκια του νοικοκυριού , με τις φρούδες ελπίδες των λεπτών του ευρώ και τα στομφώδη τιτιβίσματα του γραφικού υπουργού που προσπαθεί να εξευμενίσει την ακρίβεια με σπονδές!

Όμως όσο και εάν το μέλλον αυτού του τόπου χτίζεται με υλικά αβεβαιότητας ένα είναι σίγουρο:

Σε έναν αγώνα επιβίωσης της Ελληνικής Κοινωνίας με ανεβασμένη τη στάθμη της οργής, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, τα ραβασάκια του ενεργειακού χρηματιστηρίου και η αχαλίνωτη ακρίβεια του σύγχρονου μαυραγοριτισμού θα πάρουν την εκδίκηση τους!!!

Θα πέσουν πολλά ανεμόπτερα!!!

(*) Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr