ΛΑΚΩΝΙΑ. Προφυλακίστηκε ως ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο, ο 52χρονος επαγγελματίας από την Μονεμβάσια που το περασμένο Σάββατο σάρωσε με το αυτοκίνητό του δύο ηλικιωμένους στο κέντρο της Μονεμβάσιας σκοτώνοντάς τους. Ήδη είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού με κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία κατά συρροή από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου κάνει λόγο για άτομο ψυχικά άρρωστο που ενήργησε υπό την επήρεια κορτιζόνης, που του χορηγήθηκε για λόγους σωματικής υγείας, και τον επηρέασε τραγικά στην συμπεριφορά του.

Συνήγοροι αλλά και δικαστές εμπλουτίζουν τα στοιχεία της δικογραφίας έως ότου ο κατηγορούμενος δικαστεί, αλλά έως τότε, όλα δείχνουν ότι θα γίνουμε θεατές και ακροατές ισχυρισμών, ερμηνειών, εξηγήσεων, εικασιών, υποθέσεων, επιχειρημάτων, πληροφοριών, για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Λακωνία και την ελληνική κοινωνία.

Είναι άδικο για τη μνήμη των δύο θυμάτων να υφέρπουν φήμες ότι υπήρχαν προσωπικές διαφορές, αν δεν υπήρχαν, και είναι επίσης άδικο να αντιμετωπίζεται ο δράστης ως επικίνδυνος φονιάς που θα σκότωνε και άλλους εκ πεποιθήσεως, αν αποδειχθεί τελικά ότι είναι ψυχικά άρρωστος.

Οι δικαστές υπηρετούν το λειτούργημα τους και οι συνήγοροι κατέχουν την εργασία τους ώστε να μην επιτρέψουν την αδικία, προ, κατά και μετά την δίκη του κατηγορούμενου.

Προσεχώς στο notospress.gr τα βασικά σημεία των ισχυρισμών και από τις δύο πλευρές

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις